Πρωτοχρονιά στον κόσμο




Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Ο «πρόεδρος»..Ρένος, το φύλαγε, στον… πρόεδρο..ΓΙΩΡΓΟ


Στο θέμα αναφέρεται και ο "Στόχος": Ο εκπαιδευθείσας επί μακρόν στον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ πρόεδρος της ΦΟΣ και συμμετέχων στο Δ.Σ. της Νεολαίας του Ορθόδοξου Συναγερμού από το 2004 Ρένος Αρβανίτης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια προς ΝΤΟΡΑ μεριά. Αυτό το μπουμπούκι βέβαια προ ημερών έγραφε «Βλέπουμε την «νέα» Ν.Δ. να μην μπορεί να ξεπεράσει το 25%. Από την άλλη πλευρά ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει διευρύνει το ακροατήριό του και σε άλλους πολιτικούς χώρους, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ψηφίζεται ως δεύτερο καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης μόνο με μία μονάδα διαφορά από την Ν.Δ. (20 έναντι 21%), με ποσοστό σταθερό στο 6%.» ,και ενώ είχε και κατέβει ως στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ στον συνδυασμό του ΤΟΜπουλοΓΛΟΥ στην Ν.χαλκιδωνα όπου κατά τις γραφές του «προσέτρεξαν και παρευρέθηκαν για να τον στηρίξουν, σε αντίθεση με άλλους υποψήφιους που τους αγνόησαν παντελώς ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον Άδωνι Γεωργιάδη, Μπάμπης Καραθάνος», πριν λαλήσει πετεινός, ο νεαρός έριξε ένα γλειψιματικό αρθράκι προετοιμασίας – προσχώρησης Κρατώντας τις όποιες καλές στιγμές του παρελθόντος και με παρακαταθήκη τις εμπειρίες μας... ΣΥΜΜΑΧΟΥΜΕ για ένα καλύτερο μέλλον!στο blog του εδώ.για να καλοπιάσει την ΝΤΟΡΙΤΑ αφού κάνει πρώτα έτερο γλείψιμο στον ΒΟΡΙΔΗ στο Μια συνέντευξη που όσον αφορά την πολιτική της διάσταση μας εκφράζει πλήρως... που περιμένει στην σειρά, κάνοντας τον χοντρό να.. τραβά τις κολότριχές του στην ΑΤΑΛΑΝΤΗ, πρωτοχρονιάτικα, ….και να βάζει τον… Εραστο ?? μεσολαβητή, μήπως και πείσει τους παλιούς να επιστρέψουν.

Έρχονται και νέα … επιπλέον μέτρα για την… σούφρα μας.


Με μία έκθεση 26 σελίδων χαρακτηρισμένη ως «εμπιστευτική» που άφησαν οι δανειστές μας στο υπουργείο Οικονομικών και σε κομβικούς φορείς του Δημοσίου πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων περιγράφουν ότι θα αντιμετωπίσουν, η ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα το 2011, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα του Mνημονίου –ακόμα και αν εφαρμοστούν– δεν φτάνουν για να πείσουν τις αγορές και για να έρθει η ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου έτους. Αρχές Δεκεμβρίου, τα στελέχη του Διεθνούς Τραπεζικού Ινστιτούτου (Institute of International Finance), είχαν επισκεφθεί την Αθήνα. Συναντήθηκαν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και με κομβικούς δημόσιους... οργανισμούς προκειμένου να αντλήσουν πρωτογενή στοιχεία και να αποκτήσουν ιδία άποψη. Η έκθεση αυτή έχει σημασία, καθώς μαθαίνουμε πώς μας βλέπουν όσοι έχουν αγοράσει ελληνικό χρέος, δεδομένου ότι οι ξένες τράπεζες έχουν πουλήσει ελληνικά ομόλογα ύψους 100 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2010 υπό τον φόβο της πτώχευσης ή της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με την έκθεση του IIF, ο φόβος αυτός δεν πρόκειται να αμβλυνθεί μεσοπρόθεσμα εάν οι αγορές δεν δουν δραστικότερες περικοπές δαπανών και ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις σε σχέση με αυτά που προβλέπονται στο Mνημόνιο. Οι ξένες τράπεζες πιστεύουν ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά για τους εξής βασικούς λόγους:

Πρώτον, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στην ανάκαμψη.
Δεύτερον, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών παραμένει πολύ μεγάλο.
Τρίτον, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα ουσιαστικά συντηρείται από τις ενέσεις ρευστότητας της ΕΚΤ και από την ομπρέλα προστασίας της τρόικας.
Τέταρτον, παρατηρούνται αποκλίσεις ως προς την επίτευξη των στόχων του Mνημονίου τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών. Ομως, οι αγορές περιμένουν μεγαλύτερες περικοπές δαπανών και υψηλότερα έσοδα από τους στόχους του Mνημονίου. Για τον λόγο αυτό χρειάζονται δραστικότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με τους στόχους του Mνημονίου, το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί στο 150% του ΑΕΠ. Το IIF θα ήθελε να περιοριστεί στο 140%. Επίσης, το Mνημόνιο «θέλει» το χρέος να ανέρχεται το 2013 στο 160%. Το IIF θέλει το χρέος το 2013 να έχει πέσει κάτω από το 140%.

Πέμπτον, η κρατική ακίνητη περιουσία μπορεί να υπολογίζεται στα 272 δισ. ευρώ, αλλά ένα αρκετά μικρό κομμάτι αυτής είναι αξιοποιήσιμο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πάνω από το 65% της κρατικής ακίνητης περιουσίας είναι άγνωστο, καταπατημένο, διεκδικείται από ιδιώτες ή είναι παραχωρημένο στον στρατό ή σε νοσοκομεία.
(από την Καθημερινή της Κυριακής)