Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Απόψε θα βρέξει..αστέρια. Δείτε τη από το site της NASA.








Free desktop streaming application by Ustream

Στις 12 και 13 Αυγούστου χιλιάδες μικρές νιφάδες αστρικής σκόνης, πιο γνωστές και ως «Περσείδες», θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Υπεύθυνος για το φαινόμενο αυτό είναι ο κομήτης Swift-Tuttle, ο οποίος διαχέει στο διάστημα χιλιάδες αστρονιφάδες, οι οποίες, καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης, δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Το φαινόμενο αναμένεται φέτος να είναι ορατό μόνο στις Η.Π.Α. και αναμένεται να ξεκινήσει στις 05:00 (ώρα Ελλάδος) το πρωί του Σαββάτου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε live το φαινόμενο μέσα από το site της NASA, εδώ

Οι αστρονόμοι επισημαίνουν ότι για την καλύτερη παρατήρηση των Περσειδών, θα πρέπει να βρεθούμε σε περιοχή που έχει απόλυτο σκοτάδι. Στην Ελλάδα το θέαμα θα είναι ορατό, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική. Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα. Ωστόσο αυτό που ίσως να δυσκολέψει την κατάσταση είναι το φεγγάρι, που βρίσκεται στην παραμονή της πανσελήνου του Αυγούστου. Τέλος πάντων, μια σκιά στο φως του φεγγαριού θα βρεθεί, καλή διάθεση να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...