Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Από πού είναι τα λεφτά που ξοδεύεις μπορείς να μας πεις; Ασφαλώς όχι.


Εμείς ..είπαμε .Όταν τον πάρουν είδηση δεν θα ξέρει από πού να φύγει. Ο προπάτορας του ο Καρατζαφερης είναι ..παιδική… χαρά.

Δεν θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακαναλική ακυρώνεται διότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκινάει περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κατά τα λοιπά διαμαρτύρεται διότι ….δεν τον βγάζουν στα κανάλια.
Η επίσημη δικαιολογία για το πρωτοφανές γεγονός για αρχηγό κόμματος, ότι προτιμάει να κάνει περιοδεία και να είναι με τον κόσμο,  Σήμερα δεν προτίμησε τον περίπατο ανάμεσα στον κόσμο αλλά να συζητά με τον …Χατζηνικολάου

Ο πραγματικός λόγος είναι πως αυτά που λέει ο Καμμένος μπάζουν από παντού και δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε δημοσιογράφους που δεν τον γλύφουν... ειδικά μερικές μέρες πριν τις εκλογές]

Πάντως όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος ο "Πάνος Καμμένος, με το ….λεωφορείο του κινήματος θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.


Τι θέλετε ρε ψωμόλυσσες; Επί ΠΑΣΟΚ λάδωσε το..αντεράκι σας.



Ο Ανεκδιήγητος Μιλτ. Παπαϊωάννου υπουργός δικαιοσύνης αν και δεν είναι υποψήφιος δεν την ξεχνά την τέχνη.
Σε ομιλία του στην Κόρινθο είπε χαρακτηριστικά «Το ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε εμείς, τα στελέχη του, αλλά εσείς που όπως θα έλεγε η συγχωρεμένη η μάνα μου που λάδωσε το αντεράκι του με.....
το ΠΑΣΟΚ και με τον Α. Παπανδρέου. Δεν είμαστε ένα περιστασιακό κόμμα, είμαστε ένα κόμμα με βαθιές λαϊκές ρίζες» 
 Δείτε το βίντεο......
Ξέχασε όμως να πει ότι το ..καλό λάδι το έφαγαν αυτοί, και για τους πολίτες άφησαν την… μούργα.

Ψυχομαχεί η ..Μαρίκα , ο… Μητσοτάκης… ζει.


Αναβάλλεται η αυριανή επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, στη Θεσσαλία.

Όπως έγινε γνωστό από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο λόγος αναβολής της επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη, τόσο στο Βόλο (στις 3 μ.μ.), όσο και αργότερα στη Λάρισα (στις 7 μ.μ.) είναι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της μητέρας της, κ. Μαρίκας Μητσοτάκη.

Αντί της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το Βόλο θα επισκεφθεί τελικά, ο ….γιος της, δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θα παραχωρήσει την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο PARK.

Και κλάμα το ..παιδί της ο ….Καρατζαφερης. Ετοιμάζεται να βάλει και επιτύμβια πλάκα στο …ΤΗΛΕΑΣΤΥ

Στα megaλα κανάλια, είναι και οι…. megaλες μπουκιές.


Οι επιστροφές φόρου από 50.000 ευρώ και άνω, τίθενται στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών εισαγγελέων ως ύποπτες για διαφθορά εφοριακών στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Πληροφορίες στο Εφετείο αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κάποιες υποθέσεις εταιριών που τα ποσά επιστροφής είναι ιδιαίτερα μεγάλα με κραυγαλέα, όπως λέγεται.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται μία περίπτωση όπου η επιστροφή ήταν 33 εκατ. ευρώ. Στο εισαγγελικό γραφείο βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση 250 αντίστοιχες περιπτώσεις και ο κ. Μουζακίτης έχει αρχίσει να καλεί ενώπι
oν του τους εκπροσώπους εταιριών που ελέγχονται, μεταξύ αυτών και τον εκπρόσωπο τηλεοπτικού καναλιού για επιστροφή φόρου ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Η εισαγγελική έρευνα είχε αφετηρία δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέας πληροφορικών συστημάτων Διομ. Σπινέλλη ο οποίος δημόσια, σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, είχε προβεί σε καταγγελίες για διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Είχε επίσης αναφερθεί και στον λεγόμενο κανόνα του «4-4-2» ή αλλιώς στο «40%-40%-20%».
Ο εν λόγω κανόνας αφορά τα ποσοστά του 40% για την «έκπτωση» επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% που είναι το ποσό που λαμβάνει για τον εαυτό του ο ελεγκτής και το υπόλοιπο 20% που αφορά το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.
Ο κ. Σπινέλλης είχε υποστηρίξει ακόμη τα εξής: «Είναι γνωστό ότι, όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου».
Το ποσοστό αυτό, κατά τον νυν διευθυντή σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα «έχει αυξηθεί στο 10%». Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Λέκκας είχε επισημάνει επίσης μεταξύ άλλων ότι το Κρανίδι εμφανίζεται να είναι το Λιχτενστάιν της Ελλάδας αφού σε μια ΔΟΥ με μόνο πέντε υπαλλήλους εδρεύουν 178 εξωχώριες εταιρείες.

Διάβασε το για να μην πας …ξυπόλυτος στα΄γκάθια.


Ο αριθμός εδρών επί του οποίου εφαρμόζονται τα ποσοστά που προκύπτουν (αυτός που χρησιμοποιείται στον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου), περιορίζονταν μέχρι σήμερα στις 260 από τις 300 έδρες, αλλά για τις εκλογές του 2012 θα ισχύσει η τροποποίηση του νόμου 3636/2008 του Π. Παυλόπουλου. Σύμφωνα με αυτήν, οι έδρες που μοιράζονται στα κόμματα με άνω του 3% έγκυρους ψήφους είναι μόνο 250. Οι υπόλοιπες 50 έδρες δίνονται «μποναμάς» στο 1ο κόμμα, ή το συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων με το μεγαλύτερο μέσο όρο ποσοστών! Κατά συνέπειατο πρώτο κόμμα (ή ο κυβερνητικός συνασπισμός), χρειάζεται αντί για ποσοστό 151/300=50,33% επί των έγκυρων ψήφων, μόνο 101/250=40,4%, ή και λιγότερο, ανάλογα με το όφελος που έχει από τα κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή.
Με τη συνεργασία του ΛΑΟΣ και ενδεχομένως της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα δύο μεγάλα κόμματα θα μπορούσαν και πάλι να σχηματίσουν κυβέρνηση.  Είναι σημαντικό, για αυτό το ενδεχόμενονα αποδυναμωθεί και το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία, μαζί με τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα!
Δείτε εκτεταμένο και αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ
Το πολίτευμα της χώρας μας, αποκαλείται "αντιπροσωπευτική δημοκρατία στο οποίο ο κυρίαρχος λαός καλείται κάθε 4 χρόνια να εκλέγει τους αντιπροσώπους του. Πόσο αντιπροσωπευτική όμως είναι η σύνθεση της βουλής και πολύ περισσότερο της κυβέρνησης, του κυρίαρχου λαού; Δείτε εδώ

Τι θα γίνει σε περίπτωση που... το πρώτο κόμμα δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία;

Με πιθανό η ΝΔ  να πάρει την πρώτη θέση, η εντολή θα δοθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά. Αν η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη, είναι σαφές πως ο Α. Σαμαράς δεν θα διαπραγματευτεί την πρωθυπουργία. Σε μια τέτοια περίπτωση, άλλωστε, θα έχει τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης είτε με κάποιο (ή κάποια) μικρότερα κόμματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, εφόσον αυτά εισέλθουν στη Βουλή, είτε με το ΠΑΣΟΚ , είτε με το ΠΑΣΟΚ και τα μικρά κόμματα της κεντροδεξιάς. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η ψήφος ανοχής από το ΠΑΣΟΚ. Αν η ΝΔ, μάλιστα, είναι κοντά στην αυτοδυναμία, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι επαναληπτικές εκλογές με την ηγεσία της Συγγρού να ευελπιστεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα την επιτύχει.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος είναι μικρή και η ηγεσία της ΝΔ υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων – και με δεδομένο ότι θα υπάρξει μεγάλη πίεση από τους δανειστές – για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Σε μια τέτοια περίπτωση το πιθανότερο σενάριο είναι η αναζήτηση ενός τρίτου προσώπου για την πρωθυπουργία.

Αν η εντολή δεν καρποφορήσει εντός τριών ημερών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, που όπως όλα δείχνουν – αν και κάποιοι τελευταίως εκφράζουν επιφυλάξεις – θα είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει αν την τρίτη κατά σειρά εντολή θα λάβει η Αλέκα Παπαρήγα που έχει δηλώσει ότι θα την επιστρέψει, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση της αριστεράς και ότι θα πάει την πρόταση στη Βουλή με τον Ευ. Βενιζέλο να τον κατηγορεί ότι δε γνωρίζει καν το Σύνταγμα, αφού για να πάει στη Βουλή απαιτείται να έχει τη δεδηλωμένη. Αν, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί τρίτο κόμμα, θεωρείται βέβαιο ότι στον Περισσό θα υπάρξουν αμφισβητήσεις σε πολιτικές και σε πρόσωπα. Μέσα στα πρόσωπα που παίζουν είναι και ο Καμένος  ο οποίος θέλει να κυβερνήσει αλλά άγνωστο πως. Πάντως την διερευνητική εντολή παίρνουν οι τρεις πρώτοι και σε περίπτωση ισοδυναμίας τέσσερις.

Αν, τέλος, δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στη διαδικασία των ερευνητικών εντολών, τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς και αν δεν μπορέσει και τότε να σχηματιστεί κυβέρνηση αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές. Στο παρασκήνιο, μάλιστα, συζητείται σενάριο νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου. Εκλογές που θα προκηρυχθούν μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στις 21 Μαΐου. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι η παρούσα κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της με ελάχιστες αλλαγές στη σύνθεσή της.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Στο άρθρο 37, για τον διορισμό πρωθυπουργού και κυβέρνησης, το Σύνταγμα προβλέπει:
1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
*3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
*4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
* Eρμηνευτική δήλωση: Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Kανονισμό της Bουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.