Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ξέχασε να δηλώσει 1,2 εκατ. ευρώ


Για τι δεν ρωτούσε ο κόπανος τον …..Ακη πώς να τα καλύψει; Καλά να πάθει. Εξάλλου είναι πολύ διακονιάρης. Οι δικοί μας αυτό το ποσόν το θέλουν για …κουρτίνες και χαλιά.
Ο Βέλγος ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ αντιμετωπίζει κατηγορίες διότι παρέλειψε να δηλώσει υπερκέρδη 1,2 εκατ. ευρώ αναφέρεται σε δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Ντε Τίιντ.

Ο ντε Χουχτ, πρώην επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας του (2004-2009), και η σύζυγός του βρίσκονται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο της έρευνας που έχει δρομολογήσει η Ειδική Επιθεώρηση Φόρων (ISI), η οποία έχει ως αποστολή «την καταπολέμηση της σοβαρής και οργανωμένης φοροδιαφυγής».

Ο Βέλγος επίτροπος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να παρεμποδίσει, εις μάτην έως σήμερα, την ISI να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επιθεωρητές της υπηρεσίας απέστειλαν επιστολή στο ζεύγος ντε Χουχτ με την οποία το εγκαλούν ότι «εξαπάτησε» την εφορία παραλείποντας να δηλώσει τα υπερκέρδη 1,2 εκατ. ευρώ που αποκόμισε από την πώληση των μετοχών το 2005, με αποτέλεσμα να μην καταβάλει τους αναλογούντες φόρους.
Η Ντε Τίιντ τονίζει πως ο ντε Χουχτ, μέλος του φιλελεύθερου φλαμανδικού κόμματος Open VLD, ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι επωφελήθηκε από εμπιστευτικές πληροφορίες που διέθετε γύρω από την υπόθεση της χρεοκοπίας της τράπεζας Fortis κατά την περίοδο που ο τραπεζικός/ασφαλιστικός οργανισμός κλυδωνιζόταν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...