Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ξέρεται πόσο θα κοστίσει ένα πόρταλ στην ..κλεφτοΚΡΗΤΗ; Κρατηθείτε μην πέσετε. 470.000 ευρώ ?


Η Κρήτη έχει ένα μεγάλο… πλεονέκτημα. Περιφερειάρχης της είναι ο Άνθρωπος που ψήφισε στην ευρωβουλή να …μην φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο. Αυτή η ψήφος του τον… έκανε …περιφερειάρχη.
 Το neakriti.gr αποκαλύπτει σήμερα την απόφαση με την οποία το  Υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ”Ψηφιακή Σύγκλιση” το έργο για την “ανάπτυξη Portal προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κρητης”, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 460.000 ευρώ! Δηλαδή Υπουργείο και Τοπική Αυτοδιοίκηση εγκρίνουν τη χρηματοδότηση ενός έργου  με σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ την ώρα που το κόστος σύμφωνά με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά  τις 10.000 ευρώ. Μάλιστα η η ”χρυσή” δουλειά απέκτησε και την απαιτούμενη νομιμότητα αφού η απόφαση της ένταξης του ”κοστοβόρου”έργου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης Αντώνη Μαρκόπουλο, ο οποίος και ενέκρινε την σχετική ένταξη του έργου Προβλέπεται η δημιουργία ενός Portal προβολής και προώθησης των Αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης με έμφαση στα προϊόντα αιχμής του νησιού.  
O ανεκδιήγητος Αρναουτάκης εξήγησε καταρχάς, ότι δεν έχει γίνει ακόμη ο σχετικός διαγωνισμός ενώ σε ότι αφορά το ποσό του προϋπολογισμού αποδέχθηκε ότι όντως είναι μεγάλο ωστόσο ζήτησε να υπάρξει αναμονή έως ότου δρομολογηθεί ο διαγωνισμός για να διαπιστωθεί με τι ποσοστό έκπτωσης θα αναδειχθεί ο μειοδότης. Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι το έργο χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...