Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Κρατικοποιήστε τις, εδώ και τώρα.



Το κόστος που “επέβαλαν “ τα ληστρικά τραπεζικά ιδρύματα στην Ελληνική Οικονομία και στην χώρα ειδικότερα είναι ανυπολόγιστη και κατά πολύ μεγαλύτερη του συνολικού Δημοσίου Χρέους της χώρας.
Οι μίζες και το κλέψιμο , είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα των Τραπεζών.
Μόνο οι προμήθειες επί του τζίρου του Χρηματιστηρίου σε 2  μόνο χρόνια 1999-2000 , ήταν 1.5 τρισ Δρχ.  Αν προσθέσουμε  και τα στημένα παιχνίδια τους στο Χρηματιστήριο , τους τόκους επί του τεράστιου  αέρα και τις επανειλημμένες τεράστιες  αυξήσεις κεφαλαίου ,  τότε το “πακέτο “ που αντλήθηκε από την παραγωγική οικονομία και τους καταθέτες , ξεπερνάει κατά πολύ ολόκληρο το δημόσιο χρέος.
Για δεκαετίες ολόκληρες οι Τράπεζες που λειτουργούσαν στην Ελλάδα , “έγδερναν” και το  κράτος και τους πολίτες του , χρεώνοντας την “οικονομία συνολικά” με υπέρογκους τόκους, υπερπολλαπλάσιους από αυτούς που νόμιμα εδικαιούτο και έξω από κάθε όριο, ακόμα και με αγοραία λογική , αν και ήταν θεσμικά ελεγχόμενες  από της Νομισματικές και άλλες αρχές, στραγγαλίζοντας οικονομία, ανάπτυξη  και πολίτες!!!
Διατηρούσαν το spread μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων σε δυσθεώρητα επίπεδα, άνω του 10%-15% και σε πολλές περιπτώσεις έφθανε και το 20-25% (κάρτες, καταναλωτικά, επιτόκια υπερημερίας κλπ) ενώ με δεκάδες άλλες πρακτικές, παράνομων χρεώσεων και τοκογλυφικών μεθόδων , μονομερών και αυθαίρετων μεταβολών όρων δανείων  και πλήθος άλλων παράνομων χρεώσεων , κατάφεραν να υπερχρεώσουν όλα σχεδόν τα Ελληνικά νοικοκυριά και τις Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τα αποδεκατίσουν, συνέχισαν δε να υπερχρεώνουν τα Ελλ. νοικοκυριά, στέλνοντας προτυπωμένες και προεγκεκριμένες επιταγές και Δάνεια, μέχρι και πολύ πρόσφατα , ενώ στην συνέχεια σήμερα πλέον εκδίδουν τις διαταγές πληρωμής με ρυθμό πολυβόλου.
Ακόμη και ο  ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΔΟΕ κ. Λέκκας που ….συμφωνεί με την Lagarde ….μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt καταλογίζει ΑΜΕΣΑ ευθύνες στις τράπεζες καταγγέλλοντας, πως παρά τους τόνους δισ. ευρώ που έχουν λάβει από τις Βρυξέλλες ΄΄ μέχρι τώρα καμία συνεργασία δεν υπάρχει. Κάναμε αίτηση για να ανοιχτούν λογαριασμοί πάνω από 5.000 υπόπτων ατόμων και πετύχαμε αποτέλεσμα μόνο για 214 περιπτώσεις.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...