Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Έκλεγε γιατί ….την…πονούσε….πολύ


H UEFA εξαπάτησε τους τηλεθεατές της και οι γερμανοί βράζουν με τον σκηνοθέτη που "μαϊμούδεψε" τη σειρά των πλάνων.... Ποιος θα το περίμενε ότι ένα δάκρυ θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Το δημοσίευμα τους Έθνους της Κυριακής, αναφέρει: " Όταν μια γυναίκα κλαίει, κάποιος...σκηνοθέτης πάντα φταίει, για να παραφράσουμε γνωστό τραγούδι, καθώς τα κλάματα μιας Γερμανίδας φιλάθλου στον ημιτελικό του Euro μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας προκάλεσαν...διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γερμανίας και UEFA.

Όλα έγιναν, όταν η τηλεόραση έδειξε σε ζωντανή υποτίθεται μετάδοση της Γερμανίδα φίλαθλο, Άντρεα από το Ντίσλεντορφ να δακρύζει όταν ο Μάριο Μπαλοτέλι πετύχαινε το δεύτερο γκολ κάνοντας το 2 - 0 για τους Ιταλούς. Μόνο που η Άντρεα είχε κλάψει πολύ νωρίτερα, κατά την ανάκρουση του γερμανικού εθνικού ύμνου, όπως φρόντισε η ίδια να ενημερώσει τις γερμανικές εφημερίδες, μετά τα πειράγματα που δεχόταν από τους φίλους της για την ευαισθησία της.

Οι υπεύθυνοι των καναλιών ARD and ZDF, που μετέδωσαν το ματς στη Γερμανία, ζήτησαν εξηγήσεις από την UEFA, κατηγορώντας την ότι έθεσε σε "κίνδυνο την αξιοπιστία τους μεταξύ των Γερμανών τηλεθεατών".

Το "στιγμιότυπο είναι ανεπίτρεπτο" δήλωσε ο Ντίτερ Γκρούσβιτς, o επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του ZDF "επειδή λέει στον τηλεθεατή ότι η γυναίκα κλαίει γιατί οι Ιταλοί έβαλαν το γκολ. Πρόκειται για απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης" καταλήγει.

Η UEFA πάντως δεν αρνήθηκε ότι το στιγμιότυπο ήταν μαγνητοσκοπημένο και δικαιολογήθηκε πως ήθελε να μεταφέρει την ανθρώπινη στιγμή και τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής, χωρίς να έχει σκοπό να μειώσει τη γερμανική ομάδα η τους φιλάθλους της.

Το ίδιο έχει επαναληφθεί και στον αγώνα Ολλανδίας - Γερμανίας με πρωταγωνιστή τον Γερμανό προπονητή να πειράζει ένα ball boy. Το περιστατικό συνέβη αλλά πολύ νωρίτερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...