Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο «Ξένιος Ζευς» είναι καμουφλάζ για το ευρωπακέτο των 10.000.000,00


Για την ακρίβεια αποτελεί την υλοποίηση συμφωνίας ανάθεσης-επιχορήγησης μεταξύ του υπ. Δημόσιας Τάξης και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης  που ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του υπουργείου στις 31 Ιουλίου! Τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης εκπροσώπησε η κα Laura Thompson και ο επικεφαλής του τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα κ. Δανιήλ Εσδρά.
Με στόχο την υλοποίηση εθελούσιων επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000,00 Ευρώ, που υπεγράφη στις (31-07-2012), μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια, της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κα. Laura Thompson και του Επικεφαλής του τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα κ. Δανιήλ Εσδρά. Μόλις τελειώσει το πακέτο, πάει και ο «Ξένιος Ζευς». Θυμηθείτε το.
Οι ενέργειες αφορούν στην υλοποίηση της δράσης των εθελουσίων επιστροφών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ετήσιου προγράμματος 2011 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (75%) και την Ελλάδα (25%).
Ειδικότερα, η δράση περιλαμβάνει ενέργειες που διακρίνονται σε:
Ενημέρωση για τη δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής
Προετοιμασία για την επιστροφή
Υλοποίηση της εθελούσιας επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους
Υποδοχή αυτών στον τελικό τόπο προορισμού τους και επανένταξη στον κοινωνικό ιστό της χώρας τους.
Βασικός στόχος της ενέργειας είναι η επίτευξη ενός ευρύτερου φάσματος μέτρων για την πραγματοποίηση εθελούσιων επιστροφών τουλάχιστον 7.000 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους και την εφαρμογή μέτρων επανένταξης για τουλάχιστον 300 στον κοινωνικό ιστό της χώρας τους. Σημειώνεται ότι με προηγούμενες ενέργειες εθελούσιων επιστροφών, επέστρεψαν συνολικά 3.300 υπήκοοι τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...