Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πόσο ποιο..προβοκάτορας μπορεί να γίνει ο ΣΑΜΑΡΑΣ ;


Όταν είσαι γεννημένος για να κάνεις πατάτες δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Έτσι ο Σαμαράς για να δείξει πως γίνονται οι διορισμοί γύρισε στην επάρατο εποχή της παράταξης του, για παράδειγμα, θυμίζοντας μας την παλαιοκαραμανλική νοοτροπία της. Το παράδειγμα του βουλευτή της παράταξης του μάλλον ατυχές είναι αν όχι ηλίθιο , αφού πρέπει να εννοεί τον Ευάγγελο Καλατζή που Εκλέχθηκε βουλευτής Φθιώτιδας της Π.Α.Π. το 1950, του Ελληνικού Συναγερμού το 1952, της Ε.Ρ.Ε. τα έτη 1956,1958,1961,1963, και 1964. Υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας στις Κυβερνήσεις Αλ. Παπάγου, 1954-1956 και Κ. Καραμανλή, 1955-57 και 1958-61.

Από τον Βηματοδότη
Η ιστορία που ακολουθεί την διηγήθηκε, μόλις χθες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, όταν γινόταν συζήτηση για τις περικοπές στο δημόσιο, για την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως για τους διορισμούς στον δημόσιο τομέα.
Υπήρχε, είπε ο Πρωθυπουργός ένας βουλευτής από τη Φθιώτιδα, ονόματι Καλατζής, ο οποίος έστειλε ένα ψηφοφόρο του στον Αρχηγό της Αστυνομίας, με ένα σημείωμα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος για να τον διορίσει στην Αστυνομία. Ο ψηφοφόρος περιχαρής πήγε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μετά από μισή ώρα επέστρεψε με κατεβασμένα τα μούτρα: «Δεν με διόρισε ο Αρχηγός, αδιαφόρησε», είπε στον βουλευτή της περιφέρειάς του. Οργισμένος ο βουλευτής που ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δεν έλαβε καν υπόψη το χαρτάκι που του έστειλε τον παίρνει στο τηλέφωνο: «Γιατί δεν τον διόρισες στην Αστυνομία Αρχηγέ;» τον ρώτησε. Και ο Αρχηγός απάντησε:« Πως να τον διορίσω, αφού έχει ύψος, μόνον 1,52 μ.;», δικαιολογήθηκε ο Αρχηγός. Και ο βουλευτής σε έξαλλη κατάσταση του είπε: «Δεν σου τον έστειλα για να τον μετρήσεις, αλλά για να τον διορίσεις, άκουσες;» Και τον...διόρισε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...