Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Διολισθαίνει άγρια το τέταρτο ράιχ στην Γερμανία.


Θα ζητεί πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από τους αθλητές της, και ότι …..δεν έχουν γκόμενο ακροδεξιό.  

Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε στη Γερμανία από την απομάκρυνση μίας κωπηλάτισσας  από το Ολυμπιακό Χωρίο, μετά από αποκαλύψεις πως ο φίλος της ήταν φανατικός Νεοναζί, η χώρα ενδέχεται να απαιτεί από τους αστέρες του αθλητισμού της να υπογράφουν προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου.
Η υπόθεση της Νάντια Ντρίγκαλα, της οποίας ο σύντροφος ήταν υποψήφιος του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), αποτέλεσε την αφορμή έντονων αντεγκλήσεων στη Γερμανία αναφορικά με τις εξτρεμιστικές ιδέες στον αθλητισμό, μολονότι η ίδια η κωπηλάτης αρνείται πως έχει ακροδεξιές ιδέες.
Στο πλαίσιο λοιπόν των τακτικών οδηγιών σχετικά με την αθλητική χρηματοδότηση, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την πιθανότητα οι μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες να δηλώνουν επισήμως την προσήλωσή τους στις δημοκρατικές αξίες.
Η Ντρίγκαλα, η οποία κατετάγη όγδοη και σε κάθε περίπτωση αποκλείσθηκε από τη συνέχεια των αγώνων, εγκατέλειψε την Παρασκευή το Ολυμπιακό Χωριό έπειτα από τις διαβουλεύσεις με την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνέχεια των αποκαλύψεων για την υποψηφιότητα του συντρόφου της Μίκαελ Φίσερ με το NPD στις τοπικές εκλογές της πόλης Ροστόκ, το περασμένο έτος.
Σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο, η Ντρίγκαλα υποστήριξε πως ο Φίσερ είχε εγκαταλείψει το NPD τον Μάιο και πως δεν έχει πλέον κανένα δεσμό με την ακροδεξιά.
Η ίδια τόνισε πως του διεμήνυσε πως δεν συμμερίζεται καμία από τις απόψεις του και πως το θέμα αυτό δημιούργησε ένταση στη σχέση τους.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...