Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Έρχονται κατασχέσεις και για...300 ευρώ



Στ΄αρχιδια μας και… τρία αυγά Τουρκίας. Δεν υπάρχει μια .Από τις τράπεζες τα βγάλαμε. Να τα πάρουν από τους κλεφταράδες πολιτικούς . Αυτά ακούγονται από τον κοσμάκη.

Στην «πρέσα» θα βρεθούν εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι, οι  οποίοι εν μέσω κοινωνικής «καταιγίδας» και πρωτοφανούς οικονομικής δυσπραγίας απειλούνται με κατασχέσεις.
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει σε 2.500.000 οφειλέτες, μικρούς και μεγάλους, πως εάν δεν πληρώσουν ή δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους, θα κινήσει διαδικασίες κατασχέσεων.

Ο ΓΓ του υπουργείου Χάρης Θεοχάρης ζήτησε από τους διευθυντές των ΔΟΥ να επισπεύσουν  τις  διαδικασίες είσπραξης οφειλών. Οι εφοριακοί θα πρέπει να ενημερώσουν, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω επιστολών, τους οφειλέτες. Αν δεν βρουν τους ίδιους, τότε να προσπαθήσουν να ειδοποιήσουν οικεία τους πρόσωπα, ώστε να γνωστοποιήσουν την οφειλή και την επίσκεψή τους στην εφορία.
Η ενημέρωση θα τους δίνει περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση ή τη ρύθμιση του ποσού.

Διαφορετικά, θα γίνει εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανείσπρακτων οφειλών, που σημαίνει ότι θα κινηθεί η διαδικασία περί κατασχέσεων και οι οφειλέτες θα δουν σύντομα τους δικαστικούς κλητήρες να χτυπούν την πόρτα τους.

Οι κατασχέσεις θα ξεκινούν για χρέος από 300 ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...