Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι ρώσοι κατάφεραν το σχεδόν ακατόρθωτο. Έπληξαν μετεωρίτη με πύραυλο.











Μετεωρίτης χτυπά τα ρωσικά Ουράλια: Fireball έκρηξη καταστρέφει, πάνω από 500 τραυματίες (φωτογραφίες, βίντεο)

H ρωσική στρατηγική αεράμυνα για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου πέτυχε απ'ευθείας πλήγμα με πύραυλο σε ένα τεράστιο τμήμα του αστεροειδούς πριν πλήξει τις πόλεις της Σιβηρίας (ακούγεται ότι μπορεί να έπεφτε και στα περίχωρα της αχανούς Μόσχας) αναφέρουν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today.Το τμήμα αυτό επλήγη από προηγμένο ρωσικό αντιβαλλιστικό σύστημα, πριν ακόμα εισέλθει στην ατμόσφαιρα και πρέπει να είναι ένα από τα νέα συστήματα που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι το τελευταίο έτος γύρω από την Μόσχα, τα οποία αναχαιτίζουν τα οχήματα επαν-εισόδου πριν ακόμα αυτά μπουν στην ατμόσφαιρα.
H διοίκηση στρατηγικής αεράμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι μετά το πλήγμα "Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", Αν κτυπούσε σε κατοικημένη πόλη θα την κατέστρεφε ολόκληρη . "Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 250 τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.
"Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Ο αριθμός των παθόντων από την πτώση μετεωρίτη στην περιφέρεια Τσελιάμπινσκ έφτασε τα 514 άτομα, ενημέρωσε το Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Έκτακτων Καταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας της περιοχής.
«Συνολικά στην περιφέρεια έχουν τραυματιστεί 514 άτομα από τους οποίους οι 11 έχουν νοσηλευτεί. Συμπεριλαμβανομένων των δύο παιδιών. Η πλειοψηφία των παθόντων δεν χρειάστηκε να προσαχθεί σε νοσοκομείο, είχαν μελανιές και κοψίματα. Τους έχει παραχθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα», αναφέρεται στο μήνυμα.



Αυτό που χτύπησε την Ρωσία δεν είναι ο αστεροειδής 2012 DA14 .

Ο αστεροειδής δεν έχει ακόμα έρθει!
Αρα ας σκεφτούμε τι χτύπησε την Ρωσία?
Με μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου (διάμετρος 45 μέτρων), ο αστεροειδής «2012 DA14» θα προσπεράσει «παρά τρίχα» τη Γη την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, θα πλησιάσει σε απόσταση περίπου 27.520 χιλιομέτρων από τη γήινη επιφάνεια -απόσταση-ρεκόρ για ένα αντικείμενο τέτοιου μεγέθους- με ταχύτητα περίπου 13 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο

Η NASA μας λέει ότι ο Ο αστεροειδής 2012 DA14 θα περάσει μέσα από δορυφορική ζώνη Δηλαδή κοντά μας και σε απόσταση περίπου όσο 3,5 ακτίνες της Γης σήμερα το βράδυ . Θα περάσει μέσα στο δαχτυλίδι των γεωσύγχρονων δορυφορικών, που βρίσκεται περίπου 35.800 χιλιόμετρα (21.748 μίλια) πάνω από τον ισημερινό.

Δείτε ζωντανά τον αστεροειδή 2012 DA14 να περνάει ξυστά απο τη γη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...