Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αυτά παθαίνεις, άμα χάνεις τις… ημερομηνίες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, απάντησε και επιβεβαίωσε ότι το ονοματεπώνυμο της συζύγου του καταγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Το παράδοξο της... υπόθεσης είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας επιβεβαίωσε μεν όμως διέψευσε τη σύζυγό του Ιωάννα, η οποία νωρίτερα είχε δηλώσει (στο koutipandoras.gr) ότι πρόκειται περί "λάθους" και ότι έχουν ήδη απευθυνθεί στην τράπεζα.

Στην ανακοίνωση (που παραθέτουμε αυτούσια) ο κ. Ανδρεουλάκος επεσήμανε ότι ο λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα HSBC ανοίχτηκε με σκοπό να καλύψει τις σπουδές της κόρης του στο εξωτερικό κάτι το οποίο δεν έγινε και ότι έκλεισε οριστικά στις 24/01/1996.

Σε αυτό το σημείο καταγράφεται ένα ακόμη παράδοξο, καθώς από τα (νεα) στοιχεία προκύπτει ότι ο λογαριασμός της οικογένειας δημιουργήθηκε στις 2.2.1997!

Το ηθικό ζήτημα παραμένει και ο κ. Ανδρεουλάκος καλείται να εξηγήσει τους λόγους που δεν αποκάλυψε από μόνος του το γεγονός ότι το όνομα της συζύγου του φιλοξενείται στη λίστα. Επίσης οφείλει να ξεκαθαρίσει πότε και για ποιους λόγους ανοίχτηκε ο λογαριασμός.

Διαβάστε εδώ  την ανακοίνωση του
«Η σύζυγός μου δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ»:οπου αναφέρει ότι..

Ο Λογαριασμός ανοίχτηκε στην ελβετική τράπεζα HSBC στις 13-12-1993 από τη σύζυγό μου με σκοπό να καλύψει εκπαιδευτικά έξοδα της κόρης μου στο εξωτερικό σε περίπτωση σπουδών της. Επειδή δεν κατέστη αναγκαία η χρήση του λογαριασμού αυτού, κλείστηκε οριστικά στις 24-01-1996.

Για να θυμηθούμε λίγο ποιος είναι ο κύριος Ανδρεουλάκος . Ο κύριος αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας , αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Ποιος ήταν ο Ζανάς; Γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη, γιος του Aλέξανδρου και της Bιργινίας (κόρης της Πηνελόπης Δέλτα).Δηλαδή… θείος του σημερινού πρωθυπουργού! Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ.Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, εφημερίδες της εποχής δημοσιεύουν την αγόρευση του επιτρόπου Ανδρεουλάκου. Χαρακτηριστικά είπε.” η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ´ όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντως επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος..”


Βασιλικός Επίτροποςτου Εκτάκτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...