Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά αποτελέσματα εκλογών στην Κύπρο



Δείτε ζωντανά τη ροή των αποτελεσμάτων και τα τελικά αναλυτικά ανά περιοχή κάνοντας "κλικ" εδώ.




Από την καταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων καταδεικνύεται ότι οι κυπριακές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο με τον κ. Αναστασιάδη να λαμβάνει το 45,46%, ο Μαλάς ξεκαθαρίζει τη δεύτερη θέση και λαμβάνει το 26,91% και ο κ. Λιλλήκας το 24,93%.

Ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι «η πορεία τώρα αρχίζει», συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη, ανέφερε ότι θα τιμήσει την ψήφο που του έδωσαν οι πολίτες και θα στηρίξει κάθε πολιτική που προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα ενώ πολιτικές που εκχωρούν που εκχωρούν τον πλούτο της Κύπρου «θα μας βρουν μπροστά τους» και ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ που τον στήριξε.

Ηδη ο γγ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού κάλεσε τον κ. Λιλλήκα να συνεργαστεί με τον υποψήφιο που υποστήριξε το ΑΚΕΛ κ. Μαλα «σε κοινούς αγώνες για να ανατρέψουμε την εκλογική νίκη του κ. Αναστασιάδη» όπως είπε. Κάλεσε επίσης τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά στο δεύτερο γύρο γιατί η αποχή ευνοεί τον κ. Αναστασιάδη. Ο τελευταίος ωστόσο παραμένει ο νικητής του πρώτου γύρου παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Από τις πρώτες δηλώσεις που έγιναν στα επιτελεία των κομμάτων, η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ που στήριξε τον κ. Λιλλήκα. επιτέθηκε στην ηγεσία του δημοκρατικού κόμματος (ΔΗΚΟ) που στήριξε τον κ. Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι μέρος του ΔΗΚΟ (Κίκης Θεοδότου) αγνόησε την επίσημη γραμμή του κόμματος και τάχθηκε υπέρ του κ. Λιλλήκα.





Για να δούμε όμως το τι συμβαίνει; Εμείς γράψαμεΤο ερώτημα τώρα είναι απλό: Οι Τούρκοι έκαναν την επιλογή τους. Οι..Κύπριοι ; και οι Κύπριοι έκαναν την επιλογή τους επικροτώντας την πολιτική και συμπεριφορά του ΑΝΟΙΚΤΑ τουρκόφιλου Αναστασιάδη δίνοντας του ένα 45.65%.Ρεαλιστικα σημαίνει ότι έχουμε σύνολο από τουρκόφιλους και τούρκους σε ολη την Κύπρο, περίπου 70% .Τότε για ποια ελληνική Κύπρο μιλάμε; Δεν έχει δίκιο ο Ταλάτ και οι τουρκαλάδες ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ;





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναβλήθηκε η καταστροφή της για λίγο. Έχεις δίκιο. Τώρα όμως θα πέσει χρήμα με ουρά στον Αναστασιαδη για εξαγορές ,και ως γνωστόν το χρήμα ουδείς εμίσησε .Οπότε αντίο Κύπρος.

Ανώνυμος είπε...

Έχει πέσει μεγάλη νοθεία αλλά δεν γνωρίζω εάν αποκαλυφθεί. Για αναλύστε τα αποτελέσματα κατά περιοχή και ίσως καταλάβετε μερικά.

Ανώνυμος είπε...

Πωπω τι θέμα άνοιξες ρε Ixnos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...