Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Μερκελ: Όσοι έχουν λεφτά σε τράπεζες είναι ..ένοχοι και υπεύθυνοι. ...Να τους στείλεις στο..Άουσβιτς Ναζίστρια



Υπεύθυνοι είναι όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο, δήλωσε χθες βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε παρέμβαση της για τις εξελίξεις στην Κύπρο, σε μία πρωτοφανή πράξη δηλαδή να θεώρηση όσους βάζουν τα λεφτά τους σε τράπεζες ..ένοχους. Σε δήλωσή της που μεταδίδει το Σκάι Ελλάδας, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών το Σάββατο το βράδυ, η κ. Μέρκελ ανέφερε «είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου». Πρόσθεσε δε ότι «με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι φορολογούμενοι από άλλες χώρες κι αυτό είναι το σωστό».
 Όμως η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας.
Η κατάπτυστη απόφαση αυτή έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με της αρχές τις έννοιας των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κεκτημένου και τις αρχές που διέπουν την ΕΕ, διότι  «μιλάμε για μια απόφαση που δεν αφορά εθελούσια προσφορά ή θυσία, αλλά εξαναγκασμό, δια του οποίου αφαιρείται ένα μέρος από την περιουσία του καθενός από εμάς».
«Δεν υπάρχει όργανο της ΕΕ, που είναι δυνατό να αποφασίσει κάτι, το οποίο συγκρούεται με αυτές τις έννοιες, οι οποίες είναι και πανανθρώπινες και είναι ένα μέρος που στηρίζουν το ίδιο το οικοδόμημα της ΕΕ». Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στην περιουσία, άρα και στο κεφάλαιο σε μια τράπεζα, δεν είναι δυνατόν να στερείται από κάποιον με τέτοιες αποφάσεις, και πουθενά αλλού δεν έχει εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο, διότι απλά…. επιτρέπεται να εφαρμοστεί.
«Είναι θέμα πλέον ατομικής ενέργειας του κάθε ενός Κυπρίου να καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου και να ζητήσει να παραπεμφθεί το θέμα για γνωμάτευση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες προηγούμενες αποφάσεις για το τι σημαίνει περιουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...