Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι ..μυημένοι έχουν βγάλει τα λεφτά εκτός Κύπρου. Η ρωσική μαφία που απειλεί, πιάστηκε στον ύπνο



Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο με αντικείμενο τη συμφωνία του Εurogroup. για τη μείωση των καταθέσεων, Ενώ σπεύδει Στο κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να πείσει τον Αναστασιάδη, να προωθήσει σήμερα, Κυριακή,...
προς έγκριση το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.
Στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έγινε το πρωί  το κλίμα ήταν βαρύ. ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στο προεδρικό μέγαρο. Το περιεχόμενο των δύο συναντήσεων αφορούσε το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προνοιών του προγράμματος.
Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που το νομοσχέδιο επικύρωσης της συμφωνίας δεν «περάσει» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Διότι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν περνά καθώς υπάρχουν ενστάσεις σε όλα τα κόμματα, σε σχέση με το περιεχόμενο των μέτρων, αλλά και σε σχέση με την σκοπιμότητα της συμφωνίας στο Eurogroup.
Πριν από λίγο έγινε επίσης γνωστό ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη και την Τετάρτη στην Κύπρο.  
 Οι κυπριακές τράπεζες ήταν και για τους Έλληνες μια δεξαμενή χρήματος. Δεδομένου ότι διέθεταν θυγατρικές και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, η μεταφορά μπορούσε να γίνει από οποιοδήποτε υποκατάστημα της Αθήνας ή της επαρχίας, χωρίς πολύ κόπο. Που ανήκουν αυτά τα χρήματα;
  • Οι «ντόπιοι» διαθέτουν 42,789 δισεκατομμύρια ευρώ
  • Οι κάτοικοι χωρών της ζώνης του ευρώ (μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες) έχουν 4,748 δισεκατομμύρια ευρώ
  • Οι κάτοικοι των υπόλοιπων χωρών του πλανήτη (κυρίως Ρώσοι αλλά και κάτοικοι χωρών της Μέσης Ανατολής) διαθέτουν το ιλιγγιώδες ποσό των 20,882 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από τα 68,4 δισεκατομμύρια ευρώ, μόλις τα 48,193 δισεκατομμύρια ευρώ είναι κατατεθειμένα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Τα υπόλοιπα είναι:
  • 17,4 δις. σε δολάρια
  • 1,215 δις σε βρετανικές λίρες
Φυσικά, δεν είναι μόνο τα νοικοκυριά που «κλαίνε» για το κούρεμα αλλά και οι επιχειρήσεις. Ας δούμε μια 3η ανάλυση:
  • 34,9 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις των νοικοκυριών
  • 21,36 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι καταθέσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα
  • 4,43 δις. ευρώ ανήκουν σε ασφαλιστικές εταιρείες και συνταξιοδοτικά κεφάλαια ενώ
  • Εταιρείες του χρηματοοικονομικού τομέα έχουν περίπου 7,14 δισεκατομμύρια ευρώ


Χονδρικά οι καταθέσεις των Κυπρίων είναι 30 δισ. και των ξένων 40 δισ., εκ των οποίων  τα 28 δισ. είναι ρωσικά κεφάλαια.

Αυτό σημαίνει ότι αφού
οι καταθέσεις στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο θα υποστούν haircut μια μεγάλη απώλεια και για τους έλληνες κατάθετες αλλά κυρίως για τους ρώσους, αφού είχαν μεταφερθεί τεράστια πόσα ανάμεσα τους και κεφάλαια της ρωσικής μαφίας για αυτό μαζί με τους ρώσους ολιγάρχες   έστειλαν μήνυμα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου πως αν πειραχθούν οι καταθέσεις τους και έχουν απώλειες όπως προβλέπεται πάνω από 2 δις θα υπάρξουν αντίποινα χωρίς όρια. Οι Ρώσοι απειλούν ανοιχτά τους Κύπριους αλλά και τον Σόιμπλε.
"Δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος να κλέψει τη Ρωσική Μαφία και να μείνει ατιμώρητος...", λένε οι μυημένοι. Ακόμη και ο Πούτιν ο οποίος θέλει να τιμωρηθούν οι ολιγάρχες που διατηρούν χρήματα εκτός Ρωσίας διαφωνεί με το κούρεμα. Ο Ρώσος ηγέτης το μόνο που θέλει είναι τα ονόματα. Εάν δεν βρεθεί τρόπος να πατσίσει την χασούρα της, κάποιοι θα έχουν… σοβαρό.. πρόβλημα …υγείας.
Στο μεταξύ σάλος έχει προκληθεί με όσους γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί και απέσυραν τις τελευταίες μέρες τις καταθέσεις τους, ανάμεσα σε αυτούς και φορείς της Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες διατηρούν και "παράγοντες" του Αγίου Όρους.

Μέχρι στιγμής ο τρομοκρατημένος υπάλληλος της Μερκελ Στουρναρας πάντως δεν έχει ενημερώσει τους έλληνες κατάθετες  σε θυγατρικές και υποκαταστήματα Ελληνικών τραπεζών στην Κύπρο ότι θα κουρευτούν και αυτές, και  αναζητά λύση μέσα από την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής στη χώρα μας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...