Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Της …Μανωλάδας το... κάγκελο.



Συνελήφθησαν το πρωί  στην περιοχή της Αμαλιάδας οι τρεις επιστάτες 39, 27 και 21 ετών, που κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς στο ψαχνό κατά λαθρομεταναστών εργατών σε φραουλοχώραφο της Νέας Μανωλάδας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ωστόσο ο εντοπισμός τους κατέστη δυνατός μόλις σήμερα . Πρώτος συνελήφθη ο 21χρονος Κωνσταντίνος Χαλούλος, στον δρόμο της Αμαλιάδας, από άνδρες της ΟΠΚΕ, που έκαναν ελέγχους.
Λίγη ώρα αργότερα, παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εισέβαλαν σε δικηγορικό γραφείο της Αμαλιάδας, όπου είχαν καταφύγει οι άλλοι δύο συνεργοί του, προκειμένου να διαπραγματευτούν μέσω δικηγόρου τους, την παράδοσή τους στην αστυνομία.
Πρόκειται για τους Θεόδωρο Αποστολόπουλο, 39 ετών και τον 27χρονο Γιώργο Χαλούλο (αδελφό του 21χρονου).
Ήδη, κρατείται και ο 57χρονος ιδιοκτήτης της εταρείας "Βαγγελάτος ΑΕ", στα χωράφια της οποίας έγινε το μακελειό. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει στη Λάππα Αχαΐας και τον 57χρονο εργοδότη τους, ο οποίος δεν ήταν παρών στο περιστατικό του τραυματισμού των μεταναστών. Σύμφωνα με την Αστυνομία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τον νόμο περί αλλοδαπών. Την Πέμπτη είχε συλληφθεί ένας ακόμη 38χρονος με την ίδια κατηγορία σε χωριό του δήμου Πηνείας Ηλείας, γιατί το βράδυ της Τεράτης παρείχε για κάποιες ώρες κατάλυμα σε δύο από τους τρεις επιστάτες. Επιπλέον την Πέμπτη συνελήφθησαν τέσσερις καλλιεργητές φράουλας, για παράβαση του νόμου περί παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...