Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τρομακτική έκρηξη στο Τέξας.





Ένα σχολείο, ένα γηροκομείο, ένα νοσοκομείο και δεκάδες κατοικίες βρέθηκαν στην ακτίνα του οστικού κύματος, από την ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Γουάκο του Τέξας, στις 8.00 μμ, τοπική ώρα (3.00 πμ ώρα Ελλάδας). Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι δύο, σύμφωνα με το CNN. Οι τραυματίες είναι δεκάδες και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί... Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σμιθ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ, τον οποίο επικαλέσθηκε το CNN "οι νεκροί θα είναι πολλοί, όπως και οι τραυματίες".

Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX μετέδωσε ότι οι οι νεκροί είναι 60 με 70.

Το Γουέστ, είναι μια κωμόπολη 2.700 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νοτίως του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο.

"Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια", δήλωσε σερίφης στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει πιθανότατα "εκατοντάδες θύματα" και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, Ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει.

Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός WFAA του Ντάλας μετέδωσε εικόνες από ελικόπτερο που δείχνουν κατεστραμμένη μια περιοχή τριών οικοδομικών τετραγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...