Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ταυτοποιηθηκε ο δράστης της Βοστώνης



Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για την αιματηρή επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Κοντά στον δράστη οι αρχές. Πηγές του FBI, αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Όπως αναφέρει το CNN, οι ερευνητές θεωρούν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που απεικονίζεται σε βίντεο να αφήνει ένα σακίδιο στον τόπο της έκρηξης.
Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές πληροφορίες του CNN οι ερευνητές εντόπισαν τον ύποπτο αναλύοντας τα βίντεο που πήραν από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος πολυκαταστήματος που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Το έργο των ερευνητών βοήθησε και ένα βίντεο που μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός της Βοστώνης.
Νωρίτερα πηγή του FBI, που γνωρίζει την πορεία των ερευνών από πρώτο χέρι, ανέφερε στο CNN πως στη στέγη κτιρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε το καπάκι μιας χύτρας που πιστεύουν ότι είχε χρησιμοποιηθεί στις βομβιστικές επιθέσεις.



Πάντως σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ύποπτος φέρεται να είναι «σκουρόχρωμος άνδρας».
Όπως μετέδωσε το CNN, ο άνδρας καταγράφηκε από βίντεο κλειστού κυκλώματος καταστήματος, να τοποθετεί ένα σακίδιο και να φεύγει από το σημείο, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη που αιματοκύλισε το Μαραθώνιο. 
Όπως επιβεβαιώνει και η Boston Globe, οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις ενός άνδρα με σκούρο δέρμα, να μεταφέρει και να εγκαταλείπει στο έδαφος ένα μαύρο σακίδιο, έξω από το εστιατόριο Forum, όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.
Όπως ανέφερε στο δίκτυο Fox News ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τόμας Μενίνο, «το βίντεο από το κατάστημα Lord & Taylor είναι η καλύτερη πηγή που έχουμε μέχρι στιγμής», συμπληρώνοντας: «Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η αστυνομία σημειώνει πρόοδο».
Το αμερικανικό δίκτυο υποστηρίζει πως το σύστημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε, για να εκραγεί τουλάχιστον η μία από τις δύο βόμβες, έχει εντοπιστεί.
Tο αμερικανικό δίκτυο CNN (μετά τα ρωσικά ΜΜΕ!) μετέδωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), ότι οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης συνέλαβαν τον δράστη της φονικής βομβιστικής επίθεσης του Μαραθωνίου. Το NBC, ωστόσο, διέψευσε το ρεπορτάζ του CNN, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει ακόμα καμία σύλληψη.
Χαρακτηριστικό της σύγχυσης που επικρατεί στα διεθνή ΜΜΕ είναι ότι το CNN μετέδωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί και το Associated Press ότι έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ τα δίκτυα NBC και CBS υποστηρίζουν πως δεν έχει συλληφθεί.
Το Fox News, από την άλλη, επιβεβαιώνει την είδηση της σύλληψης, ενώ εκπρόσωπος του FBI, μιλώντας στη Huffington Post, δήλωσε πως «δεν έχουμε επίσημα τα στοιχεία κανενός και δεν γνωρίζουμε από πού αντλείτε αυτές τις πληροφορίες».


 

Οι βομβιστές της Βοστώνης [ΦΩΤΟ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...