Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος που χαρίζει τα γαμημένα κομματικά θαλασσοδάνεια και απαλλάσσει τους χορηγούς. .



Είχε προηγηθεί αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου που απαλλάσει από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τραπεζίτες που χορήγησαν θαλασσοδάνεια σε κόμματα.

Το άρθρο ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη.
Ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ με το αιτιολογικό ότι ο Κανονισμός δεν επιτρέπει ονομαστική ψηφοφορία επί ψηφισμένης διάταξης.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ονομαστικής ψηφοφορίας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ακυρωθεί το «επίμαχο άρθρο», καταγγέλλοντας ότι «αποτελεί σκανδαλώδη ρύθμιση προς αμνήστευση τραπεζιτών οι οποίοι έδωσαν "θαλασσοδάνεια" στα κόμματα».

Προανήγγειλε τη κατάθεση τροπολογίας «για ακύρωση αυτού του σκανδάλου». Το ίδιο ανήγγειλε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος είπε ότι «η κυβέρνηση έφερε νύχτα την τροπολογία για να γλυτώσει τους επιόρκους τραπεζίτες για παράνομα δάνεια 225 εκατ. ευρώ που έδωσαν στα κόμματα».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ο Απόστολος Κακλαμάνης - παρότι δεν δέχθηκε ότι η επίμαχη τροπολογία αφορά στα κόμματα - ζήτησε, επίσης, την απόσυρσή της με το σκεπτικό ότι υπήρξε εκπρόθεσμη και ως εκ τούτου παραβιάζεται ο Κανονισμός και πλήττονται οι θεσμοί.


Αφού τα άρπαξαν από την… Αγροτική τους, και έκαναν μεγιστάνες στους τύπου Σαλλα λαμόγια, τώρα τους απαλλάσσουν από τον φόβο απρόβλεπτης… τρελής  κυβέρνησης  . Έτσι τώρα θα περισσέψουν λεφτά για να τα φάνε με τις σπιτωμένες πουτάνες και τους γαμιάδες τους, και εσείς τους ανέχεστε. Περαστικά σας. Μαυρίστε όλους τους πρόστυχους ρε ζώα. Συγνώμη… ζώα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...