Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Σύσσωμη η ξεδιάντροπη Βουλή και οι κλεφτοτραπεζίτες χέρι – χέρι, μας βάζουν…χέρι.





Με τροπολογία απαλλάχτηκαν κάθε ποινικής ευθύνης οι κλεπτοτράπεζες που τους χορήγησαν υπέρογκα ποσά χωρίς εγγυήσεις. Η χώρα και οι πολίτες  βρίσκονται στα τέσσερα, η ανύπαρκτη πλέον αγορά πνέει τα λοίσθια, οι πολίτες βρίσκουν παγωμένους οι κατασχεμένους τους λογαριασμούς τους για μερικές χιλιάδες χρέους… Αλλά τα αποκόμματα εξασφαλίζουν ασυλία για τα θαλασσοδάνεια που πήραν στο παρελθόν, με μόνη εγγύηση τα εκλογικά τους ποσοστά. Με τροπολογία κατατεθειμένη εκπροθέσμως και υπερψηφισμένη εσπευσμένως την περασμένη Παρασκευή, απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες οι διοικήσεις των κλεφτοτραπεζών που χορήγησαν δάνεια ύψους 270 εκατ. ευρώ σε κόμματα, αλλά και άλλα δάνεια σε ιδρύματα και ΜΚΟ. Από τα 270 εκατ., τα 250 εκατ. έχουν καταλήξει στα ταμεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Πιο γενναιόδωρη τράπεζα, η διαλυθείσα πλέον Αγροτική, με ροές 198 εκατ. προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Μπορει να προκαλεί αναστάτωση στον κοσμάκη η αποκάλυψη ότι τα κόμματα πήραν ασυλία για τα θαλασσοδάνειά τους με τροπολογία, που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή, την ώρα που επικαιρότητα κλυδωνίζονταν από τον «αποτυχημένο» γάμο των δύο τραπεζών όμως ο καναπεδοΦραπές καλά κρατεί.  Με την τροπολογία, η οποία υπογράφηκε από τρεις βουλευτές, απαλλάσσονται από τις ποινικές τους ευθύνες – τις οποίες ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας - όσους χορήγησαν υπέρογκα δάνεια στα κόμματα, δηλαδή τις τράπεζες. Τα κόμματα μέχρι στιγμής χρωστούν 270 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσό έχουν πάρει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ωστόσο ως εγγύηση των δανείων τους έχουν βάλει τις επόμενες επιχορηγήσεις τους, έως το 2020 (!) και μάλιστα υπολογίζοντας στα ίδια εκλογικά ποσοστά!..
Απότο λημέρι:  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα πρακτικά της Βουλής υπάρχουν αρκετές σελίδες κενές όπως αυτές που ακολουθούν την ομιλία του Μηταράκη στη σελίδα 48 σχετικά με την κατάθεση νομοτεχνικών βελτιώσεων (σελ 49-56) και αυτές που ακολουθούν την ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΤΖΗΔΆΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟ 7.28.50 ΤΗ΅ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ΅ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ 10 ΤΡΠΟΛΟΓΙΕΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (τροπολογία γ.α. 390 και ε.α. 37) ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ σελ 314 (ακολουθούν κενές οι σελίδες 315-317). με την τροπολογία που πέρασε την 04-04-2013 και αθώωνε τους τραπεζίτες για τα δάνεια των κομμάτων. Διαβάστε αυτούσια από τα πρακτικά (τέλος σελ. 388 και αρχή σελ 389)
Που ήταν οι εκπρόσωποι των ΑΝ.ΕΛ. και Χ.Α. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία την ώρα που χάριζαν στα κόμματα τα δάνεια και απάλλασσαν τους Τραπεζίτες από τις ποινικές ευθύνες; Γαμιόντουσαν ομαδικώς        


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...