Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το διαρκές ανέκδοτο. Ανθίσταται ο Σαμαράς στην …τρόικα.



"Ναι σε όλα" είπε η Γερμανοτσολιαδικη κυβέρνηση με κάποιες επικοινωνιακές "ενέσεις" περί "αντίστασης στην τρόϊκα"  και "κλειδιών που θα παρέδιδαν στον Α.Τσίπρα" και περνάει ολόκληρο το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων για τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό. Πριν λίγο οι εκπρόσωποι των δανειστών ολοκλήρωσαν την σύσκεψη με τον Αντώνη τους και με την παρουσία και των υπαλλήλων Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστος Σταικούρα, έδωσαν τις νέες εντολές.
 Να προχωρήσει στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (τους βαφτίζουν "επίορκους" και "κοπαντζήδες") μέχρι τον Ιούνιο και όσοι απομακρυνθούν να αντικατασταθούν με ισάριθμους που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ στο ένα τρίτο της αρχικής αμοιβής αυτών που θα απολυθούν.
 Τώρα, αν υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που να πιστεύει ότι θα προσληφθεί στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και θα λαμβάνει έστω 700 ευρώ μισθό, ζει σε… άλλη χώρα. 
Στην συνάντηση συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της συγχώνευσης των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank και της ανακεφαλαιοποίησής τους με την ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς αλλαγές το σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη παρά την μικρή καθυστέρηση στην συγκέντρωση των ποσών που απαιτείται από τους ιδιώτες μετόχους.
 Δηλαδή αν δίνει έναν αγώνα ο Σαμαράς , αυτός αφορά μόνο τις τράπεζες και τους τραπεζίτες! Παρεμπιπτόντως μήπως μπορεί κάποιος του ..δημοτικού, να μας εξηγήσει, γιατί χρειάστηκε να δοθούν στους τραπεζίτες 350.000.000 για να σωθούν καταθέσεις 150.000.000 ευρώ; Εδώ χρειάζεται.. σχοινί και σαπούνι.  
«Στο τραπέζι»  των εντολών βρέθηκαν:
-οι απολύσεις στο Δημόσιο που η πλευρά των δανειστών ζητεί να είναι 25.000 έως το τέλος του 2014.
-η άμεση απόλυση 1.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και αντικατάστασή τους με ισάριθμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
-το δημοσιονομικό κενό του 2013 (ύψους 2,3 δισ. ευρώ), το οποίο το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εξαλείψει.
-ο Ενιαίος Φόρος στα ακίνητα που θα επιβληθεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ.
-οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο κάλυψης του κενού των 200 εκ. ευρώ που δημιουργείται από τη μείωση κατά 15% στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Ενδεικτικό της  παραπληροφόρησης που γίνεται , είναι η δήλωση του εντεταλμένου  Στουρνάρα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», και Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είπε στην πρώτη κιόλας συνάντηση: «Μην μας πιέζετε άλλο. Αν θέλετε και άλλα μέτρα, πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα… Να σας δώσω το τηλέφωνο του Τσακαλώτου (σ.σ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με σπουδές στην Οξφόρδη) να συζητάτε μαζί του», αφού όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει αλλά ο δούλος τους Στουρναρας, θα παραμείνει μέχρι να εκτελέσει πλήρως την αποστολή του. . Δεν βαρέθηκαν να μας έχουν στο ίδιο έργο θεατές κάθε φορά που έρχεται η τρόικα, συζητά με την κυβέρνηση τους, απαιτεί αλλαγές, προτείνει, εκβιάζει μέτρα, φεύγουν και επιστρέφουν και στη συνέχεια συμφωνούν σε όλα. Από το πρώτο μνημόνιο τα ίδια… Μέχρι πότε ο υποτίθεται πρωθυπουργός θα αποδέχεται αυτόν τον εξευτελισμό από τους υπαλλήλους των δανειστών; Τους αρέσει στην κυβέρνηση η εικόνα ότι δεν τους υπολογίζουν και τους απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών που θα πρέπει να κυβερνήσουν; Αυτή η άθλια επιθεώρηση που δεν προσφέρει τίποτα μπορεί να σταματήσει; Θα βάλει κάποια στιγμή τέλος ο πρωθυπουργός; Δεν μπορούν οι συναντήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες; Ή πρέπει να έρχονται για να μας θυμίζουν ποιοι είναι τα πραγματικά αφεντικά; Το έχουμε καταλάβει. Όταν βγαίνουν θρασύτητα συνεχώς και επικαλούνται το τι τους είπαν, η θέλουν οι δανειστές να πράξουν μόνο ένας ηλίθιος δεν θα γνώριζε πως έχουν τα πράγματα. Ας καταλάβει ο γερμανοσυρώμενος Σαμαράς οι πολίτες δεν αντέχουν άλλα μέτρα, να ακούνε για εκβιασμούς και απειλές για χρεοκοπίες. Σύντομα θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του ή θα τελειώσει τη θνησιγενή γερμανοκρατούμενη κυβέρνηση, ή θα «τελειώσει» μαζί της αργά ή γρήγορα.
Η εικόνα με τους δήθεν κυβερνητικούς εταίρους του 5% είναι απογοητευτική, μία ερμαφρόδιτη “αποφασιστικότητα” που μεταφράζεται σε ένα βήμα μπροστά δύο πίσω. Ένας κρατικός μηχανισμός όπου οι υπάλληλοι και τα στελέχη του έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια και δεν κάνουν τίποτε με δικαιολογία τις περικοπές των μισθών τους, ταλαιπωρούν αντί να προσφέρουν ανάσες στους πολίτες. Κρατικές υπηρεσίες σε παρακμή εκ των οποίων ελάχιστες παράγουν ουσιαστικό έργο. Έχει υπουργούς οι οποίοι δεν υπάρχουνΔεν έχει «grand strategy» για τη χώρα σε μια ρευστή γεωπολιτική κατάσταση. Αλλά δεν έχει και στρατηγική για την καθημερινότητα του πολίτη, τις τιμές που δεν πέφτουν, τα πανάκριβα καύσιμα που θα παγώσουν τις μετακινήσεις αλλά και την περιφερειακή οικονομία.
Προσφέρει αναξιοπρεπείς υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Δεν είναι όλα μακροοικονομία ούτε ..ανάπτυξη ! Και καλά 4-5 υπουργοί ασχολούνται με τη …σωτηρία της χώρας, τα μνημόνια και τις επενδύσεις που δεν έρχονται, οι υπόλοιποι τι ακριβώς κάνουνε;  Το όραμα της ψευτοτρικομματικής κυβέρνησης για την Ελλάδα είναι απλά να τα βγάζουνε με τις λιγότερες πολιτικές απώλειες πέρα με την τρόικα, και να προσπαθούν να περισωθούν πολιτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...