Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αγοράζουν cd κοψοχρονιάς, και κονομούν δις.



Η κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων στο ομόσπονδο κρατίδιο ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα CD με δεδομένα που αφορούν μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην είσπραξη διαφυγόντων φορολογικών εσόδων ύψους σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.
Τα δεδομένα αυτά «είναι αυθεντικά κι εξαιρετικής ποιότητας», είπε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Κάρστεν Κιλ, προσθέτοντας ότι υπήρχαν 40.000 σετ δεδομένων τα οποία το κρατίδιό του αγόρασε έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως «οι πληροφορίες αυτές να οδηγήσουν στην εισφορά φορολογικών εσόδων περίπου 500 εκατ. ευρώ σε εθνικό επίπεδο».
Το ποιος πούλησε στις Αρχές το cd, παραμένει άγνωστο, αλλά η κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς και στο παρελθόν, άνθρωποι που παρέμειναν ανώνυμοι είχαν δώσει παρόμοιας φύσης στοιχεία σε γερμανικά κρατίδια.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel, τα στοιχεία αφορούν Γερμανούς φορολογούμενους με λογαριασμό στην Ελβετία και ο αριθμός τους ξεπερνά τους 10.000 πελάτες τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...