Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Θα εμβολίσουμε την Ευρώπη με…. Ελληνόπουλα από την ..πίσω πόρτα.


Στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, οι γυναίκες που καταφεύγουν σε «τράπεζες» ωαρίων για να δώσουν τα ωάριά τους, το κάνουν σε μεγάλο βαθμό για οικονομικούς λόγους.
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε το 2011 και 2012 από μέλη της Εταιρίας με επικεφαλής τον καθηγητή Γκουίντο Πένινγκς του Ινστιτούτου Βιοηθικής στη Γάνδη του Βελγίου, βασίστηκε σε ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 1.423 δωρήτριες-δότριες ωαρίων σε 60 κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε 11 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα.

Το 40% των δωρητριών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δίνουν τα ωάριά τους καθαρά για οικονομικούς λόγους, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι το αντίστοιχο ποσοστό στη Ρωσία (47%), όπου η πρακτική της προσφοράς ωαρίων είναι διαδεδομένη μεταξύ των φτωχών γυναικών. Το ποσό που παίρνει μια γυναίκα ως αμοιβή, κυμαίνεται από μηδέν στη Γαλλία έως 2.000 ευρώ στο Βέλγιο, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των 500 έως 1.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα το 17% των δωρητριών ωαρίων δηλώνουν άνεργες, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ανέργων δωρητριών στην Ισπανία (24%) και την Ουκρανία (22%). Στην Ελλάδα, εξάλλου, σχεδόν μια στις τρεις δωρήτριες (ποσοστό 30%) δηλώνουν ανύπαντρες, έναντι ποσοστού τουλάχιστον 50% στην Ισπανία και την Πορτογαλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...