Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Αυτό που δεν πήραν οι….κομμουνιστές, το παίρνει ο..Σαμαράς.



Είτε ιδιοκατοικείς είτε μισθώνεις το ακίνητο το κράτος σου "κλέβει" ενοίκια.  Στα πρόθυρα της τρέλας οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Δείτε με αναλυτικό παράδειγμα πόσο θα πληρώνουμε όσοι έχουμε ακόμη σπίτια.
Τη χαριστική βολή δίνουν οι απανωτοί φόροι και τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η υπέρμετρη φορολόγηση ακόμη και των εισοδημάτων από ενοίκια είναι δεδομένο πως καθιστά πλέον ασύμφορη την ιδιοκτησία στην Ελλάδα αφού ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, είτε διαμένει σε αυτό είτε το μισθώνει καλείται να πληρώσει σε φόρους από 2 έως και 6 ενοίκια από τα 12 που συνολικά θα εισπράξει κατά τη διάρκεια ενός έτους.
Παράδειγμα

Με τον ενιαίο φόρο που θα ισχύσει από το 2014, ο παραλογισμός της φορολόγησης των ακινήτων παγιώνεται σε όλο του το μεγαλείο! Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, με δεδομένο ότι ο φόρος ακινήτων θα έχει 33 συντελεστές και θα κυμαίνεται από 2 έως 23 ευρώ/τ.μ, για ένα διαμέρισμα 75 τ.μ με μηνιαίο ενοίκιο 5 ευρώ ανά τ.μ, ο ιδιοκτήτης θα εισπράττει 375 ευρώ ή 4.500 ετησίως. Αν υποθέσουμε ότι ο συντελεστής του ενιαίου φόρου είναι 10 ευρώ/τ.μ, στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκατοικεί θα πληρώσει στο κράτος 10 ευρώ/τ.μ x 75 τ.μ = 750 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει 2 μήνες ενοίκια στο κράτος.

Στην άλλη περίπτωση που ο ιδιοκτήτης μισθώνει το ακίνητό του, το ενοίκιο φορολογείται ως εισόδημα με συντελεστή 10% (για ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ το μήνα). Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει άλλα 450 ευρώ και μαζί με τα 750 ευρώ φτάνει τα 1.200 ευρώ που σημαίνει ότι 3,2 ενοίκια από τα 12 συνολικά θα δοθούν στο κράτος.
Για δήμευση της περιουσίας κάνει λόγο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Σημειώνεται ότι αν τα μισθώματα που εισπράττει κάποιος ιδιοκτήτης ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ ετησίως, φορολογείται με 33% το υπερβάλλον ποσό. Σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η εφαρμογή των συντελεστών του νέου φόρου ακινήτων σε συνδυασμό με την αυτοτελή φορολόγηση του ενοικίου πρόκειται για δήμευση της περιουσίας! Μάλιστα, με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν ξένοι και να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες αφού θα καλούνται να πληρώνουν 2-3 ενοίκια το χρόνο στο κράτος.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κομμουνιστες,μαλακες,
δίναν σπιτια δεν πέρναν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι δεύτερο κατάλυμα στα γκούλαγκ στη Σιβηρία αριθμός στρατοπέδου 123.
Αφού υπάρχουν ακόμη υμνητές του κομμουνισμού ,τι ψάχνουμε να βρούμε?
προκοπή...

Ixnos είπε...

καλα εσυ εισαι τοσο..που δεν καταλαβαινεις ουτε απο χιουμορ

Ανώνυμος είπε...

Προκοπή δεν κάνουμε όχι γιατί εγώ είμαι υμνητής του κομμουνισμού,αλλά γιατί εσύ είσαι υποστηρικτής του καπιταλισμού,εκτός κιαν δεν καταλαβαίνεις ποιός κάνει κουμάντο.
Τώρα αν είσαι μέσα στο 2% που λυμαίνεται το υπόλοιπο 98% σε δικαολογώ,αλλά αν είσαι στο 2%...
τότε χαρακτηρίσου μόνος σου.

Ανώνυμος είπε...

αλλά αν είσαι στο 2%...
τότε χαρακτηρίσου μόνος σου.
στο 98%

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ...ΚΑΙ...ΚΑΙ...
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ . ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ...(εκλογές γιά τό θεαθήναι, έτσι γιά να ικανοποιήτε τό λαικό ...αίσθημα ).
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...