Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Υπάρχει… τυχαιότητα σκανδάλων και πουστιάς στο… Εσωτερικών



Mαζικοί φορείς και ιδιαίτερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στους ΟΤΑ μίλησαν για μεθόδευση από τον νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.
Μάλιστα ορισμένα μέλη αναφέρθηκαν στο βιογραφικό του κ. Μιχελάκη αμφισβητώντας το ό,τι αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς και επεσήμαναν ένα διαφαινόμενο παράδοξο: «πως μπορεί ένας υπουργός που τελείωσε το Λύκειο να διώξει υπαλλήλους από το Δημόσιο με αυτή ακριβώς την ‘κατηγορία’;».
Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Τομεάρχης Εσωτερικών και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χαιρετίζουμε τις σημερινές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ –ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δείχνουν τον δρόμο σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία και αποδεικνύουν πως πραγματικά ηττημένος είναι μόνο εκείνος που δεν αγωνίζεται.
Σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες καταγγελίες για το βιογραφικό του κ. Μιχελάκη νομίζω πως πρώτος αυτός οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη. Η μόνη άμεση διάψευση που μπορώ να σκεφτώ είναι να δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα -σήμερα κιόλας- το πτυχίο του από την Βιομηχανική Πειραιά. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε στη συνέχεια».

Τα σκάνδαλα όμως στο εσωτερικών συνεχίζονται διότι όπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ (και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου) κ. Γρηγοράκος επέλεξε, ως δεξί χέρι του στο υπουργείο, μια γυναίκα -γνωστό «πράσινο» στέλεχος το όνομα της οποίας όμως είχε εμπλακεί σε πρόσφατη υπόθεση διαφθοράς και απάτης στο δήμο Αθηναίων!
Το θέμα είχε ξεσπάσει πριν από έναν χρόνο -τον Ιούλιο του 2012- όταν 49χρονη υπάλληλος της Δ.Ε.Η., αποσπασμένη στο Δήμο Αθηναίων, συνελήφθη επ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης. Η εν λόγω υπάλληλος παρουσιαζόμενη ως...ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη καταγγέλθηκε ότι ζητούσε χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να «λύνει» προβλήματα τους με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Τελικώς προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων αλλά υπηρετούσε σε άλλη υπηρεσία του Δήμου. Η συλληφθείσα πάντως φέρεται στην τότε απολογία της να ενέπλεξε μια άλλη γυναίκα με μακρά εσωκομματική διαδρομή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ η οποία είχε τοποθετηθεί από τον κ. Καμίνη επικεφαλής σημαντικού και μεγάλου φορέα του δήμου Αθηναίων. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει σάλος ο απόηχος του οποίου έφθασε εντός ολίγων ημερών και εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...