Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μας είπε αυτό που ξέρουν..όλοι



-Aς μη γελιόμαστε, ο Αντώνης είναι όμηρος του Βενιζέλου...
Αυτό το απαξιωτικό σχόλιο ακούγεται όλο και πιο συχνά από τον πρώην πρωθυπουργό τόσο στους διαδρόμους της Βουλής, όσο και στην Ραφήνα.
Μάλιστα ο Καραμανλής δεν αρκείται μόνο σ΄αυτό. Χρεώνει και στον Σαμαρά "δουλείες" σε συμφέροντα από το πολιτικό του παρελθόν.
-Ο Αντώνης έχει εξαρτήσεις...
Είναι η διαπίστωση.
Συνεργάτης της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που ήταν παρόν σε κάποιο από τα ξεσπάσματα του Καραμανλή κατά του Σαμαρά, έδωσε όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η οργή του Καραμανλή προέρχεται και από το γεγονός ότι "ο Σαμαράς για δεύτερη φορά δεν σέβεται την παράταξη που τον περιμάζεψε, όταν χρεοκόπησε η ΠΟΛΑΝ της διαπλοκής. Τώρα έρχεται να βάλει θέμα αλλαγής του ονόματος της ΝΔ...", αυτό υποστηρίζει ο Καραμανλής και εδώ θα γίνει μύλος. Από δυο χωριά χωριάτες στην κεντροδεξιά...

Το στενό επιτελείο του Κ. Καραμανλή γνωρίζει σήμερα πως ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί οπωσδήποτε "λάθος" με μεγάλο κόστος το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και τους χειρισμούς που ακολούθησαν.
Εκτιμά ότι η ευθεία πλέον εξάρτηση του Σαμαρά από τον πάντα "απαιτητικό" πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο στο νέο δικομματικό σχήμα, χωρίς την παρουσία και στήριξη ενός "τρίτου ισορροπιστή" (ΔΗΜΑΡ) αποτελεί πρακτικά μια "στρατηγική ήττα" για τον πρωθυπουργό.
Πέρα από αυτό, θεωρεί ότι σήμερα το δικομματικό κυβερνητικό σχήμα έχει αναπόφευκτα "μικρότερη κοινωνική νομιμοποίηση".
Μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι αν δεν συμβεί κάποιο απρόβλεπτο, κοινοβουλευτικό ή άλλο, "ατύχημα" στην κυβέρνηση ή μία απροσδόκητη κοινωνική "έκρηξη" λόγω πρόσθετων μέτρων, αυτή η κυβέρνηση θα "περπατήσει" έστω και αγκομαχώντας προς το 2014.
Ο Κ. Καραμανλής πιστεύει ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο κ. Σαμαράς μάλλον θα καταφέρει να "μαζέψει" όλους σχεδόν τους εκτός ΝΔ σήμερα "πικραμένους" πρώην συναδέλφους του στο κόμμα, αλλά και κάποια "υπόλοιπα" από τους άστεγους της κάποτε "κεντροαριστεράς" με κεντρικό στόχο μια δυνατή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το σίγουρο είναι πως ο Κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία προσεχώς της "γαλάζιας" παράταξης, όπως και αν εννοεί τη "Νέα Ελλάδα" ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...