Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ούτε οι ποιο στυγνοί πρεζέμποροι δεν το κάνουν. Σπάνε την ..δόση… σε ..δόσεις



Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμβιβασμού δείχνουν για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας, επισημαίνει η Deutsche Welle, η οποία υποστηρίζει ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα αποφασίσει κατά πάσα πιθανότητα την τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.
«Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν και πάλι μέχρι το τελευταίο λεπτό», εκτιμά η Süddeutsche Zeitung, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας.
Όπως υπογραμμίζεται στις Βρυξέλλες, η απόφαση των υπουργών Οικονομικών θα προβλέπει την τμηματική καταβολή της επόμενης δόσης. Δεν πρόκειται δηλαδή να εγκριθεί η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 8,1 δισ. ευρώ, που είναι η συνεισφορά της ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ. Η πολιτική απόφαση θα αφορά στο σύνολο του ποσού, αλλά τα χρήματα θα καταβάλλονται σύμφωνα με τις ανάγκες της Ελλάδας και την τήρηση των δεσμεύσεων. Η εξέλιξη είναι αναπόφευκτη με δεδομένο ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ήταν εξαρχής σαφές ότι οι εταίροι δεν θα έκαναν καμία υποχώρηση στο τμήμα αυτό των προαπαιτουμένων. «Είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Όλα θα εξαρτηθούν από το εάν και κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί», είπε ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν



Πόσο ποιο πολύ μπορούν να τους ξεφτιλίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...