Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Kαθαρίσατε τον..οικογενειακό ..τάφο; Η19η Ιουλίου πλησιάζει.

Το ψωληνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα κατατέθηκε σήμερα και πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου... Με ταχύτατους ρυθμούς προωθείται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, προκειμένου να ψηφιστεί, με την προσφιλή στη μνημονιακή κυβέρνηση διαδικασία του κατεπείγοντος.
το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 109 άρθρα, θα περιλαμβάνονται τα ζητήματα της κινητικότητας - δήμων, των φόρων και οι ρυθμίσεις για τον ΕΟΠΥΥ.
Αν και ακόμη δεν έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα, το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο χρονικό περιθώριο θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,5 δισ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο θα ενταχθούν ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο φόρος πολυτελείας, τα νέα κριτήρια κινητικότητας, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας απο τις 23 Σεπτεμβρίου, με τους υπαλλήλους του σώματος να τίθενται σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, καταργείται η ειδικότητα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι τίθενται επίσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Επίσης σε διαθεσιμότητα τίθενται υπάλληλοι υπουργείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οποίων οι θέσεις καταργούνται.
Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις, και αναφέρει ότι οι εν λόγω υποθέσεις θα πρέπει να έχουν εκδικαστεί υποχρεωτικά έως την 1η Νοεμβρίου.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. 
Ακόμα, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τις τράπεζες με τις οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπονται διαδικασίες εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και η ρευστοποίηση των στοιχείων τους.
Επίσης, περιλαμβάνονται διατάξεις για το άνοιγμα της αγοράς καύσιμων αλλά και τον αυστηρότερο έλεγχο στα οικονομικά των Δήμων, με την ενίσχυση του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να δοκιμάσει -για άλλη μια φορά- τις αντοχές της συγκυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Για το λόγο αυτό, οι προδότες Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να περιορίσουν τις όποιες αντιδράσεις.
Ήδη, ο βουλευτής της ΝΔ, Μ.Ταμήλος διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη ρύθμιση που αφορά στις απολύσεις - κινητικότητα στους δήμους.
Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για το ζήτημα της κουνητικότητας.


Διαβάστε όλο το πολυνομοσχέδιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...