Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Χαιρέτα μας …τα….. Praktiker.



Μάλλον πάνε σε κλείσιμο τα πολυκαταστήματα «Praktiker», αφού ετοιμάζεται η ιδιοκτήτρια εταιρία να κηρύξει πτώχευση!
Τα δυσάρεστα νέα ανακοινώθηκαν χθες στην έδρα της επιχείρησης στο Αμβούργο, μετά από πολύωρες διασκέψεις των διευθυντικών στελεχών, ψάχνοντας να βρουν μια φόρμουλα χρηματοδότησης από επίδοξους επενδυτές.
Ας σημειωθεί, ότι στα «Praktiker» απασχολούνται 18.000 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 9000 είναι στο εξωτερικό. Ο κύκλος των εργασιών της εν λόγω επιχείρησης, είναι απλωμένος σε 430 καταστήματα, σ’ εννέα χώρες (στην Ελλάδα 13 καταστήματα). Ήδη τα καταστήματα στην Τουρκία και Λουξεμβούργο έκλεισαν.
 Όπως σημειώνεται, η εταιρεία για χρόνια δούλευε στο κόκκινο, αλλά το τελευταίο έτος υπέστη μεγάλη συρρίκνωση στον κύκλο των εργασιών της.  Προς στις αρχές Ιουλίου είχε διαφανεί μια ελπίδα , ότι τελικά διάφοροι επενδυτές θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στα μεγάλα χρέη της επιχείρησης. Όμως στη χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη, όλα γκρεμίστηκαν, γιατί τελικά φάνηκε ότι τα χρέη δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν, ενώ από την άλλη υπήρχε μεγάλη πίεση από τους τραπεζικούς πιστωτές της (αυστριακή «Semper Constantia», γερμανική «Etris Bank» και την «Royal Bank of Scotland»).

Ρεπορτάζ του “Reuters” επισημαίνει ότι οι βασικές αιτίες για τη συγκεκριμένη δυσμενή εξέλιξη είναι τα υψηλά χρέη που έχει συσσωρεύσει η εταιρεία, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας λόγω της κρίσης.
  Η χρηματοδότηση την οποία αναζητά η διοίκηση της “Praktiker” ανέρχεται στο ύψος των 30-35 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2012 κατέγραψε ζημιές 190 εκατομμυρίων ευρώ.


http://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2013-07/baumarktkette-praktiker-zahlungsunfaehig

http://www.welt.de/wirtschaft/article117925419/Baumarktkette-Praktiker-kuendigt-Insolvenz-an.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...