Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Γιατί ασχολείσθε με το σούργελο. Αυτός αυτό θέλει δημοσιότητα έστω και αρνητική.



Τον ωραίο είναι που τον αποκαλείτε και υπουργό. Δηλαδή αποδέχεσθε ως θεσμικό παράγοντα τον διορισμένο από τους γερμανούς. Εάν δεν σταματήσουμε να τους αποκαλούμε όπως θέλουν αυτοί που τους οι διόρισαν για να κάνουν την βρώμικη δουλειά  δεν γίνετε τίποτα.   

ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ, λέει, το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» τον υπουργό Υγείας. Και μας απειλεί με «κλείσιμο». Αλλά ποιες είναι οι πραγματικές πολιτικές απόψεις του κ. Γεωργιάδη για τον τομέα της Υγείας; Και πώς συνδυάζονται με τις επιταγές της τρόικας;
Η απάντηση είναι εύκολη. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στις θέσεις του κόμματος στο οποίο ανήκε επί χρόνια, φτάνοντας μάλιστα στο νούμερο δύο της κομματικής ιεραρχίας (γραμματέας) δίπλα στον πρόεδρο Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του ίδιου, ο κ. Γεωργιάδης δεν άλλαξε απόψεις μεταπηδώντας στη Νέα Δημοκρατία. Αλλωστε η μετακίνησή του οφείλεται στο γεγονός ότι υπερψήφισε το Μνημόνιο II, διαφωνώντας με την όψιμη αναδίπλωση του μέχρι τότε αρχηγού του. Η αλήθεια είναι ότι το ΛΑΟΣ των κ. Καρατζαφέρη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη είχε υποδείξει πολύ νωρίτερα από το ξέσπασμα της κρίσης και την καταφυγή των ελληνικών κυβερνήσεων στην επαχθή δανειοδότηση τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα, το ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών, την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και φυσικά την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου μέσω νέων φοροαπαλλαγών και κατάργησης του «πόθεν έσχες».
Ειδικά στον τομέα της Υγείας το ΛΑΟΣ είχε ταυτιστεί πλήρως με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και είχε πραγματοποιήσει πραγματική εκστρατεία κατά των...
κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών. Απευθυνόμενος στον τότε υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Καραμανλή ο Καρατζαφέρης έλεγε: «Ξέρετε, κύριε υπουργέ, ότι εάν αναθέσετε σ” έναν ιδιωτικό φορέα όλες τις αξονικές, όλες τις μαγνητικές, όλα τα εγκεφαλογραφήματα, θα σας έρθει φθηνότερα κατά εν τρίτο απ” ό,τι κοστίζει σήμερα;» (18.2.2009)
Ο ιδιωτικός αυτός φορέας έχει βέβαια ονοματεπώνυμο. Πρόκειται για τον Γεώργιο Αποστολόπουλο, ιδιοκτήτη του Ιατρικού Κέντρου, τον οποίο είδαμε όρθιο να χειροκροτεί τον Καρατζαφέρη στην πρώτη γραμμή της αίθουσας του Βελλίδειου, όπου το ΛΑΟΣ γιόρταζε την 11η επέτειο από την ίδρυσή του (14.9.2011). Ο Αποστολόπουλος ήταν βέβαια στέλεχος του ΛΑΟΣ και η κομματική εφημερίδα «Αλφα Ενα» δεν παρέλειπε να προβάλλει με κάθε ευκαιρία το θεάρεστο έργο του Ιατρικού Κέντρου. Παρών βέβαια και πανευτυχής, ο γραμματέας του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης.
Οσο για τις συνδικαλιστικές διεκδικήσει των εργαζομένων στον χώρο των νοσοκομείων, ο Καρατζαφέρης είχε εναντιωθεί ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009: «Δηλαδή, άντε αναταραχή στους γιατρούς! Κι αν αύριο το δικό σας παιδί χρειαστεί γιατρό και ο γιατρός απεργεί; Και ποιος λέει ότι ο κάθε φουκαράς που έχει ανάγκη και θα βρει κλειστό το νοσοκομείο έχει λεφτά να πάει στο Υγεία ή στο Ιατρικό Κέντρο; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να βρούμε άλλες λύσεις; Πρέπει να πηγαίνουμε πάντα στην αντάρα, στην εξαλλοσύνη, στα κλεισίματα των δρόμων, στις φωτιές;»
Αυτές είναι οι απόψεις του σημερινού υπουργού Υγείας για τον τομέα που κλήθηκε να διευθύνει. Ο κ. Τόμσεν δεν θα μπορούσε να ευχηθεί καλύτερο συνεργάτη. Το κακό είναι ότι οι απόψεις του κ. Γεωργιάδη εκτείνονται και στην υιοθέτηση καθαρά «φυλετιστικών» θεωριών. Επί χρόνια διαφημίζει και εξυμνεί πονήματα ακραιφνών εθνικοσοσιαλιστών, όπως ο Κώστας Πλεύρης και ο Δημήτρης Δημόπουλος, στα οποία προβάλλεται ο ναζιστικός ευγονισμός και περιγράφεται η ανωτερότητα της λευκής φυλής.
Την εφαρμογή αυτών των θεωριών διαπιστώνουμε και στο περιεχόμενο των ερωτήσεων που υπέβαλε ως βουλευτής στους προκατόχους του υπουργούς Υγείας ο κ. Γεωργιάδης. Στις 167 ερωτήσεις μεταξύ 4.5.2010 και 9.11.2011 δεσπόζουν συντριπτικά οι ανοιχτά ρατσιστικές τοποθετήσεις εναντίον των μεταναστών, των αλλοδαπών και των Ρομά. Και βέβαια δεν λείπει η ανοιχτή υποστήριξη αιτημάτων των ιδιωτικών κλινικών.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ,

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΕΙΧΕ .....ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΚΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ .
ΠΩΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ??? ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ !!!
ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΤΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ερώτημα θα ήθελα να απευθύνω και στον αρθρογράφο; Γιατί αχολείσθε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...