Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Aφηστε τις βλακείες και δείτε την πραγματικότητα.



Από μεγάλες μπουρδολογίες χορτάσαμε. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει ούτε κράτος ουτε στρατός και όλα είναι αντισυνταγματικά. Φτάνει ποια η κοροϊδία. Όλοι για το μισθουλακο σας αγωνιάτε και πως θα πάρετε καμιά αντιπροσωπία όπλων και τίποτε άλλο..

Mε μια ρήση του Θεμιστοκλή τοποθετήθηκε πριν λίγο σε μήνυμά του στο twitter o Aρχηγός του ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος για την άσκηση AΣΤΡΑΠΗ του ΠΝ σήμερα, το οποίο ανέπτυξε 11 φρεγάτες στο Αιγαίο.
"Έχουμε γη και πατρίδα όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα" ήταν το απόσπασμα του μηνύματος που ειπώθηκε για πρώτη φορά το 480 π.Χ. από τον Θεμιστοκλή στην περίφημη λεκτική διαμάχη του με τον Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη για το που θα πολεμήσουν τους Πέρσες, στον Ισθμό που είχαν οχυρωθεί οι Πελοποννήσιοι ή στην Σαλαμίνα που είχε το πλοία του ο αθηναϊκός στόλος.
Ο Ευρυβιάδης του απάντησε ότι "Δεν έχει πατρίδα αφού την έκαψαν οι Πέρσες" (η Αθήνα είχε πυρποληθεί από τον Ξέρξη) και εκείνος τον απείλησε ότι θα πάρει τα καράβια και θα πάει στην Σικελία γιατί "Έχουμε γη και πατρίδα όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα"!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...