Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Aγαπητέ Δημήτρη …φίλτατε Βαγγελη. Ότι τα σκατά και η ..κουτάλα.



Μια σημαντική αποκάλυψη φιλοξενεί σήμερα στα "ΝΕΑ" ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Παπαχρήστος με αφορμή επιστολή, η οποία αφορά το ζήτημα των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
 Η συγκεκριμένη επιστολή υπογράφεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εκείνη την εποχή (15 Δεκεμβρίου 2011) ήταν Υπουργός Άμυνας.

Αναφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος σήμερα στο ρεπορτάζ του:

Στην πολιτική μπορώ να τα καταλάβω όλα. Επειδή τα έχω δει όλα. Σαράντα χρόνια φούρναρης γαρ... Ως εκ τούτου δεν μου λένε τίποτε ούτε οι ευκαιριακές συμμαχίες, ούτε οι πρόσκαιρες αντιπαραθέσεις, ούτε τα υπόγεια χτυπήματα, ούτε οι τακτικισμοί. Τίποτε όμως. Διότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε περισσότερο από το «αλάτι της γης». Παράδειγμα: έχω στα χέρια μου επιστολή απευθυνόμενη στον (αντιγράφω ως έχει) «Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Υπουργό Οικονομικών» με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2011 και αριθμό πρωτοκόλλου 250475.
Ξεκινάει ιδιοχείρως:
«Κύριε Αντιπρόεδρε, Αγαπητέ Βαγγέλη». Και αναφέρει:
«Η ψήφιση του κυρωτικού νόμου 3885/2010 αποτέλεσε νέο σταθμό στην προσπάθεια επίλυσης των μακροχρόνιων προβλημάτων της λειτουργίας των ΕΝΑΕ με τη συμβατική πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ναυπήγησης και παράδοσης των νέων υποβρυχίων, τη διασφάλιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των θέσεων εργασίας»...
Ακολουθεί ένα ιστορικό της υπόθεσης, το οποίο καλύπτει τα 3/4 της επιστολής (τα οποία και βαριέμαι θανάσιμα να αντιγράψω) και φθάνω στο τέλος, όπου αντιγράφω, με επιμέλεια επισημαίνω, τα ακόλουθα:

«Κατά συνέπεια οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Αμυνας θα πρέπει να αποφασίσουν από κοινού τις επόμενες κινήσεις, όπως:

Την καταβολή των καθυστερημένων δόσεων και τους όρους οι οποίοι θα εξασφαλίσουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την έγκαιρη παραλαβή και επιχειρησιακή αξιοποίηση των 4 Υ/Β (για τους αδαείς, αλλά όχι για μένα που ήμουν του Ναυτικού, αυτό σημαίνει υποβρύχια) μέχρι το 2013
Τη διερεύνηση των όρων και των προϋποθέσεων για τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα εργασιών των ΕΝΑΕ με τη συμμετοχή της ΑDΜ (σημείωση δική μου πρόκειται για τον ιδιώτη που είχε αναλάβει τα ναυπηγεία) το οποίο θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»!

Ποιος υπογράφει την επιστολή με όλα αυτά τα προφανώς σημαντικά, και τόσο ρεαλιστικά, θα επισημάνω; Γυρίζω σελίδα, και - ω, ναι - πρόκειται για τον τότε υπουργό Άμυνας, τον Δημήτρη «είμαι μια νότα κομψότητας στο Υπουργικό Συμβούλιο» Αβραμόπουλο. Ιδιοχείρως γράφει «με φιλικά αισθήματα» πριν υπογράψει την επιστολή, απόδειξη ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στον πρόεδρο Βαγγέλη, όπως σκοπίμως επιχείρησε να περάσει προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνω δε τα περί φιλικών αισθημάτων, διότι όταν τηλεφώνησα στον ευσταλή, ως εύζωνο στα Παλιά Ανάκτορα, υπουργό, αναφορικά με το ζήτημα που είχε προκύψει προ ημερών από τις απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή στον πρόεδρο Αλέξη, μου είχε δηλώσει ότι «δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Βαγγέλη». Και πως «όλα αυτά τα διακινούν εκείνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στη - στενή υποθέτω - σχέση τους». Φυσικά τον πίστεψα. Και με βάση και την επιστολή που δημοσιεύω σήμερα, αισθάνομαι δικαιωμένος!..

Δείτε πως μας κοροϊδεύουν ….Καρφώνει πρώην υπουργούς της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...