Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τι είδους υψηλή προστασία είχαν οι «καζινάρχες»;



Δηλαδή η συντονισμένη έφοδος της αστυνομίας σε κατάστημα στο Ηράκλειο, δεν είναι είδηση για τα “κεντρικά” ΜΜΕ; Συντονισμένη έφοδος της ΕΛΑΣ σε κατάστημα που είχε μετατραπεί σε ναό του τζόγου.
Και όμως, τα κεντρικά ΜΜ”Ε” δεν ασχολήθηκαν. Φαίνεται πως συμφωνούν με πασίγνωστο βουλευτή που προσπαθεί να περάσει η υπόθεση στα “ψιλά”. Αμ δε…
Μήνες τώρα στη διάθεση των Αστυνομικών Αρχών του Ηρακλείου είχαν φθάσει ανώνυμες καταγγελίες που στοχοποιούσαν ως «ναό του τζόγου» κατάστημα στην αμαρτωλή παραλιακή του Ηρακλείου. Στις καταγγελίες αυτές, οι συντάκτες ζητούσαν να γίνει έλεγχος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Χρειάστηκε να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι οι αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν και να προχωρήσουν σε έρευνα, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με την καθυστερημένη αντίδραση τους.
Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της «δυστοκίας», ουδείς γνωρίζει παρά μόνον οι αρμόδιοι. Υπήρχε φόρτος εργασίας που υποχρέωνε τις αστυνομικές δυνάμεις να μεταθέσουν το χρόνο της επιχείρησης; Δεν αξιολογήθηκαν σωστά οι καταγγελίες που είχαν στα χέρια τους; Εκτίμησαν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι έρευνας  παρά την ύπαρξη των καταγγελτικών επιστολών; Τελικά ο «κύβος ερρίφθη» το πρωί της Παρασκευής. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ηρακλείου, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησαν σε «έφοδο» στο συγκεκριμένο κατάστημα, αιφνιδιάζοντας ουσιαστικά τους πάντες και λόγω του ασυνήθιστου της ώρας, καθώς ανάλογες επιχειρήσεις του παρελθόντος έγιναν νυκτερινές ώρες.
Την αστυνομική επιχείρηση παρακολούθησαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν τους αστυνομικούς μέρα-μεσημέρι να προσάγουν άτομα, να κατάσχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα, τα οποία φόρτωναν σε οχήματα.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας, από την πλευρά των υπευθύνων του καταστήματος, ήταν πολύ αυστηρά. Ο χώρος, όπως περιγράφουν, είναι εξοπλισμένος με κάμερες ασφαλείας ενώ είναι απόλυτα προστατευμένος εξωτερικά, δεν υπάρχει δηλαδή οπτική επαφή στο εσωτερικό του.  Υποστηρίζουν ακόμα ότι υπάρχει αυστηρό «face control» για την είσοδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρόσβαση στο οίκημα  απαιτεί «διαπιστευτήρια».
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δεκάδες υπολογιστές οθόνες και πληκτρολόγια, τα οποία θα διερευνηθούν ως προς την χρήση τους ενώ προσήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο οχτώ άτομα, προσωπικό και πελάτες. 
Τον απολογισμό της στο πλαίσιο ελέγχων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ . Συνολικά συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, 4 άτομα ηλικίας από 35 έως 55 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών και της υγειονομικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη  ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβάσεις περί παιγνίων κι ένας 35χρονος Ηρακλειώτης γιατί στερούνταν βιβλιαρίου υγείας, ενώ εντός του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
σαράντα δύο (42) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
τρείς (3) οθόνες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
μία ηλεκτρονική μονάδα server,
δύο διακλαδωτές διαδικτύου (internet),
πέντε (5) κάμερες καταγραφής εικόνας,
δέκα εννιά (19) αριθμημένα μπλοκάκια, προοριζόμενα για λαχειοφόρο αγορά,
το χρηματικό ποσό των 157 ευρώ και
τρεις (3) σφραγίδες άλλων υγειονομικών καταστημάτων.
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν. Για τον 55χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ορίστηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Μέγαρο, μια φορά το μήνα, ενώ στον 35χρονο εργαζόμενο στο κατάστημα επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας είχε ασκήσει νωρίτερα ποινική δίωξη για παράνομη διενέργεια τυχερών παιγνίων, σε βαθμό κακουργήματος .

Και οι δύο , που απολογήθηκαν παρουσία του συνηγόρου τους, Μιχάλη Χριστοφακάκη, υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους κατηγορούν, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ .
Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ .......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...