Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Όλα δείχνουν ότι δεν ήταν η μοναδική μίζα αυτή που πιάστηκαν τα λαμόγια



Καταθέσεις 1,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων δεν δικαιολογείται ποσό 455.000 ευρώ, βρέθηκαν στους λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων του ΥΠΑΝ που είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω πέρυσι για δωροδοκία. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», από το πόρισμα των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που έλεγξαν τα «πόθεν έσχες» των δύο υπαλλήλων για τα έτη 2002-2011.
Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί πειθαρχικός έλεγχος των δύο υπαλλήλων, στην Εισαγγελία Εφετών, για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων αλλά και στις αρμόδιες εφορίες για φορολογικό έλεγχο.
Οι δύο υπάλληλοι είχαν συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου του 2012, τη στιγμή που έπαιρναν μίζα ύψους 120.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα, προκειμένου να εγκρίνουν επιχορήγηση 10 εκ. ευρώ.

Ας θυμηθούμε την υπόθεση

Για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Η. Λιάκος 62 ετών και Κωνσταντίνος Ι. Καζαζάκης επίσης 62 ετών.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος τους συνέλαβαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας να παίρνουν από επιχειρηματία 120.000 ευρώ, τα οποία είχαν προσημειωθεί.
Το ποσό αυτό ζήτησαν εκβιαστικά, προκειμένου να ανάψουν το “πράσινο φως” για την εκταμίευση ποσού 4,74 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο σε επένδυση που αφορούσε την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 137 δωματίων στην Κάντια Αργολίδος.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τις μαρτυρίες του επιχειρηματία προκύπτει, ότι τα δύο επίορκα στελέχη του υπουργείου τον προσέγγισαν λίγο αφότου εκείνος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την έγκριση επιχορήγησης για τουριστική επένδυση.
Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, τις οποίες είχαν μαζί του διεμήνυσαν τελικά, ότι σε περίπτωση που επιθυμούσε να προχωρήσει η «υπόθεσή του», τότε εκείνος όφειλε να τους καταβάλει το ποσό των 120.000 ευρώ.
Το ραντεβού κλείστηκε για το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου, κοντά στον σταθμό του Κεραμικού, στην Αθήνα.
Ωστόσο, λίγο μετά την παράδοση της τσάντας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι και τους συνέλαβαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...