Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η πρασινοπαλιοκουφαλίτσα θα γλυτώσει τον Κορυδαλλό;



Πως ο Πέτρος Κωστόπουλος πούλησε ένα μήνα πριν πτωχεύσει το σκάφος του αξίας 470.000 € που είχε αγοράσει στις 8 Απριλίου 2010 αντί των 100.000 € στον Γιώργο Κορωνιά στις 4 Μαίου 2012


Πως το αγόρασε στο όνομα της off shore εταιρείας Jamal Shipping S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Πέτρος Κωστόπουλος


Πως έκλεισε μια Ετερόρρυθμη Εταιρεία αφού τη μετέφερε στο...σπίτι του στη Φιλοθέη, 3 μήνες πριν τη πτώχευση


Το έγγραφο προς το Mega Channel για κατάσχεση του μισθού του στις αρχές Σεπτεμβρίου .
Απλήρωτοι υπάλληλοι, βρισίδια, παραλίγο να δείρει κυριολεκτικά ακόμα και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στη Μ. Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο όπου ήταν η έδρα της ΙΜΑΚΟ και Space FM Stereo (Sfera, Derti, Nitro) όταν πήγε να ζητήσει τα χρήματά του από τα ενοίκια, καθώς και εκατοντάδες τηλέφωνα από προμηθευτές της εταιρείας που αργούσαν να πάρουν τα χρήματά τους.

Το 2012 "έσκασαν" οι πρώτες επιταγές. Τα νούμερα ζαλίζουν ακόμα και μεγαλοεπιχειρηματίες που διακινούν εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως. O Πέτρος Κωστόπουλος εξέδωσε ακάλυπτες επιταγές αξίας 16.000.000 ευρώ χώρια τα ποσά που χρωστάει σε υπαλλήλους και άλλους προμηθευτές, που δεν πρόλαβαν καν να πάρουν τις "πέτσινες" επιταγές!

Ο Κωστόπουλος έκανε το μεγάλο "μπαμ" στην αγορά, καταστρέφοντας δεκάδες εταιρείες και οικογένειες και είναι ακόμα έξω και μας πουλάει φούμαρα μαγειρεύοντας "τρώγοντάς" τον στη μάπα κάθε πρωί.

Ο ίδιος στις όποιες ενοχλήσεις από τους προμηθευτές, εμφανίζεται εριστικός ακόμα και επιθετικός. Το ίδιο έκανε και με τους υπαλλήλους του, που έφτυσαν αίμα κυριολεκτικά μέσα στις επιχειρήσεις του, για να κάνει τη γνωστή dolce vita με τη γυναίκα του σε Μύκονο και εξωτερικό.

Χαρακτηριστικές είναι φράσεις που ξεστόμισε και έχουν μείνει στην ιστορία, όπως: "Θα πάρετε τα @χίδι@ μου" και πολλές ακόμα σε νέα παιδιά, που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από έναν τύπο, που όταν εξέδωσε το πρώτο του περιοδικό, δεν ήξερε ποιο είναι το δοκίμιο και ποια η τελική του έκδοση!

Τι έκανε ο Κωστόπουλος πριν πτωχεύσει;

Το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να πουλήσει "εικονικά" το φουσκωτό του, που απέκτησε το 2010 αντί 470.000 ευρώ (από την Ιταλική εταιρεία FB Design S.r.l.) και το είχε βάλει στην off shore ιδιοκτησίας του "Jamal Shipping SA" στα νησιά Majuro (Ajeitake island) αντί 100.000 ευρώ στον Γιώργο Κορωνιά αντί 100.000 ευρώ. Και όλα αυτά έναν μήνα πριν πτωχεύσει!
Σύμφωνα με τον Πτωχευτικό Κώδικα, απαγορεύεται να πουληθεί κινητή ή ακίνητη περιουσία πριν από πτώχευση, διότι αυτό απλά θεωρείται εγκληματική ενέργεια.

Βέβαια, ο Πέτρος Κωστόπουλος, πούλησε μεν το σκάφος του "εικονικά", αλλά το είχε "καβατζώσει" σε off shore εταιρεία. Οπότε σου λέει, σιγά μη με βρουν. Έλα όμως που και εδώ ισχύει ο κανόνας "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο"!

Το δεύτερο ποινικό αδίκημα που έκανε ο Πέτρος Κωστόπουλος, ήταν να μεταφέρει μια Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Π. Κωστόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.) που διατηρούσε στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 69) στο...σπίτι του στη Φιλοθέη το 2011!

Βέβαια, εδώ περιπλέκονται τα πράγματα, αφού μιλάμε για μια εταιρεία "φάντασμα" την οποία δήλωσε ο ίδιος ο Κωστόπουλος σε συναλλαγματικές αξίας 70.000 ευρώ, που είχε υπογράψει ο ίδιος, ως "χορηγία" από τον Δημήτρη Θήλυζα το 2011. Και φυσικά. δεν πλήρωσε ποτέ, με αποτέλεσμα να τον κυνηγάει και αυτός. Αλλά ποιος είναι αυτός ο Θήλυζας και ποιος ο ρόλος του στη πτώχευση του Κωστόπουλου; Θα καταλάβετε ποιο κάτω.

Τη συγκεκριμένη εταιρεία ο Κωστόπουλος την έκλεισε τρεις μήνες πριν πτωχεύσει (Πτώχευσε στις 8 Μαρτίου 2013).

Γιατί πτώχευσε τελικά ο "γκαγκστερ" Πέτρος Κωστόπουλος;

Για να γλιτώσει τη φυλακή. Ο πτωχός έχει άσυλο. Έως ότου κάνει ανάκληση της πτώχευσης.
Αφού "δάγκωσε" με 16 εκατ. ευρώ σε ακάλυπτες επιταγές δεκάδες εταιρίες, έφαγε έναν σκασμό λεφτά από δεκάδες υπαλλήλους και φέσωσε και άλλους τόσους που είχαν κόψει τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς να προλάβουν να πάρουν ούτε σεντ, ο Κωστόπουλος πτώχευσε και όλα...μέλι-γάλα! Δεν διώκεται, αλλά έχει κάνει τη "μπάζα" του όσο καιρό μαγείρευε το "κόλπο" της πτώχευσης. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, που τα έχει; Μόνο αυτός, ο Θεός, ίσως και η Τζένη το ξέρει.


Oλόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον μεγαλοαπατεώνα εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τον βαλουν φυλακη να ξεχαρμανιασουν οι μαυροι,το κωλοπαιδο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...