Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Της ξανάδωσαν την… ζωή της



Εβδομήντα οκτώ  ευρώ το μήνα για τα επόμενα 8 χρόνια θα πληρώνει δανειολήπτρια, συνταξιούχος του ΙΚΑ, με χρέος 43.505,46 ευρώ σε τέσσερις τράπεζες, "πετώντας" από πάνω της το βάρος των χρεών. Αυτό προέκυψε με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου (στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3869/2010, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον ν.4161/2013), με την οποία σώζονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία της δανειολήπτριας, η οποία θα καταβάλλει στις πιστώτριες Τράπεζες το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει προσδιοριστεί από το Ειρηνοδικείο, για τις 11-05-2021.

Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, μετά τη διαπίστωση της αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή για αναστολή κάθε διωκτικού μέτρου κατά της δανειολήπτριας καθώς και τη διατήρηση της υπάρχουσας νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της και ακόμα της απαγόρευσης αλλοίωσης ή μείωσης αυτής.

Η γυναίκα έχει εισόδημα 939,74 ευρώ το μήνα από τη σύνταξή της και 370 ευρώ από μίσθωμα της κύριας οικίας της σε περιοχή της Αττικής, ενώ η ίδια ενοικιάζει σπίτι στο Ρέθυμνο, όπου ζει.

Συμπερασματικά, η απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνης έχει σπουδαία νομική σημασία καθώς είναι η πρώτη, μετά την τροποποίηση του νόμου 3869/2010 σε εφαρμογή της τροποποίησης με το Ν.4161/2013 για την περαιτέρω πορεία εκδίκασης αιτήσεων των καταναλωτών για την καταφυγή σ'αυτόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...