Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Του… ΕΣΠΑ υμών ..το φαγοπότι.. δεηθώμεν .



Κοίτα που πονήρεψαν και οι καλόγεροι του Επανωσήφη  και ήθελαν να.. παντελονιάσουν με μαϊμού τιμολόγια τα πακέτα του ΕΣΠΑ.

Πρόστιμο 458.100 ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ στη Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Κρήτης, για την έκδοση πλαστών τιμολογίων, με σκοπό την είσπραξη επιχορήγησης.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, από τον έλεγχο στα βιβλία της Μονής, για την περίοδο 2009, προέκυψε ότι το Μοναστήρι είχε προμηθευτεί από επαγγελματία πλαστά τιμολόγια ύψους περίπου 270.000 ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Οι υπεύθυνοι της Μονής υποστήριξαν σε υπόμνημά τους, ότι εξαπατήθηκαν από τον ιδιώτη, αλλά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σημειώνουν στο πόρισμά τους, ότι "δεν αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην όλη υπόθεση".
Σύμφωνα με το Cretalive, η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων, λειτούργησε ουσιαστικά ως αχυράνθρωπος, αφού ο έλεγχος εξακρίβωσε πως το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια, η συγκεκριμένη ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.
Όπως αναφέρει το πόρισμα "σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σχέδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή Φ.Π.Α", αλλά τελικώς μπλοκαρίστηκε μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ. Ήδη, ο φάκελος έφυγε από το ΣΔΟΕ με προορισμό την Β΄ ΔΟΥ Ηρακλείου, από όπου θα κινηθεί και η διαδικασία είσπραξης του προστίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...