Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακίστηκε ο «μπαμπάς» των κοριών Χρήστος Βαμβούκης στις φυλακές… ανηλίκων ,



Ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Syborg OHG που τους κατασκεύασε κατηγορείται ότι παραπλάνησε την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. και τους πούλησε με «καπέλο» 5 εκατ. ευρώ...
Έχουν καταγράψει δεκάδες συνομιλίες προσώπων που κατηγορήθηκαν και προφυλακίστηκαν για σοβαρά κακουργήματα, από απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες μέχρι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που σκοπό είχε ακόμη και την κατάλυση του πολιτεύματος. Μεγάλες δικογραφίες -από τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες μέχρι και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής- στηρίχτηκαν στα όσα τσίμπησε το σύστημα «νόμιμης επισύνδεσης», στο πλαίσιο των λεγόμενων νόμιμων συνακροάσεων.

Οι υπερκοριοί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) αλλά και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) ή αλλιώς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μπορεί να έστειλαν στη φυλακή δεκάδες πρόσωπα, πίσω από τα κάγκελα όμως βρίσκεται -και μάλιστα υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς προσωρινής κράτησης- και ο άνθρωπος που τους έφερε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας που κατηγορείται ότι κατάφερε να εξαπατήσει την ΕΥΠ και τη ΔΑΕΕΒ κατά τη διαδικασία προμήθειας των υπερκοριών, κοστολογώντας μάλιστα με το παραπάνω τα εν λόγω συστήματα με τη χρήση εικονικών τιμολογίων!

Ο Χρήστος Βαμβούκης, επικεφαλής της ανώνυμης εταιρείας Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε., η οποία είχε αναλάβει να προμηθεύσει το 2007 την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τους δύο υπερκοριούς, ως αντιπρόσωπος της γερμανικής κατασκευάστριας Syborg OHG, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, μέτοχοι της εταιρείας, θα δικαστούν στις 22 Νοεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα (1975/2013), το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», «οι κατηγορούμενοι-μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Βαμβούκης Γκρουπ Α.Ε. [...] προέβησαν με δόλο σε παράσταση ψευδών γεγονότων και αθέμιτα απέκρυψαν αληθινά γεγονότα με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το Ελληνικό Δημόσιο και αντίστοιχα να ωφεληθούν με ποσό τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ».


Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...