Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Να βάλουμε τον ..Καρβέλα να μας γράψει καινούργιο.



Σε γνωρίζω από την….sony ..του you tube την τρομερή και…μπλα..μπλα..μπλα.

Εμείς είχαμε γράψει…. Μοιάζει για ,….φάρσα… αλλά… διαβάστε το. αλλά είναι τραγικό, διότι πριν λίγες ώρες ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε στην Βουλή το πλέον απίστευτο και ανατριχιαστικό: Ότι ξένη ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.
To μεσημέρι πληροφορηθήκαμε το γεγονός και θέλοντας να είμαστε απόλυτα σίγουροι περιμέναμε την έκδοση των επίσημων πρακτικών της Βουλής και θέτοντας απλά το ερώτημα "Σε ποιον ανήκουν τελικά τα πνευματικά δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;" αφού το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και τα πρακτικά της Βουλής επιβεβαίωσαν το ανατριχιαστικό: Ο υπουργός Πολιτισμού ομολόγησε ότι τα πνευματικά δικαιώματα του ελληνικού εθνικού ύμνου ανήκουν στην εταιρεία ΙΟDA-Orchard με έδρα το Λος Άντζελες και μεγάλο μέτοχο την εταιρεία SONY Music και όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε αυτήν!
Ποια η μοίρα αυτού του τόπου όταν ούτε ακόμα τα δικαιώματα του Εθνικού του Ύμνου δεν έχει; Και πώς πήραν τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, έστω διαδικτυακά; Ποιος τα πούλησε και πόσο; Πότε συνέβη αυτό. Καυτά ερωτήματα που θέλουν άμεσες απαντήσεις...
H επιβεβαίωση και δια υπουργικών χειλών έγινε μετά από ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά, Τέρενς Κουίκ και Γαβριήλ Αβραμίδη στην οποία καταγγέλλουν ότι  ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.
Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε ότι "Δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση με τον εθνικό ύμνο γιατί έχει εμβληματική αξία" κλπ κλπ. αλλά τι σημασία έχει;
Η χώρα έχει τα δικαιώματα του Εθνικού της Ύμνου; Όχι! Αυτή είναι η ουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...