Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Θα του μειώσουν και...την.. σύνταξη, γιατί ..έχει ..σπίτι;



Η εικόνα δε μπορεί παρά να σε σοκάρει. Νεαρός άστεγος "φοράει" για σπίτι του ένα χαρτόκουτο σε στενό της Πλάκας. Μοναδική του συντροφιά μια γάτα...
Είναι ένας νεαρός άνδρας. Κανείς δεν ξέρει πως και γιατί βρέθηκε δίχως σπίτι, κανείς δεν ξέρει τη δική του θλιβερή ιστορία που τον ανάγκασε να κοιμάται στο δρόμο και να ζητιανεύει.
Έχει για σπίτι του ένα χαρτόκουτο το οποίο το "φοράει" σαν ρούχο. Έχει κουλουριάσει το σώμα του και έχει γύρει στο πεζοδρόμιο. Φοράει ένα μπουφάν και ένα σκούφο στο κεφάλι για να αντέξει το κρύο και την υγρασία από τη χθεσινή μπόρα. Μοναδική του συντροφιά μια γάτα.
Ομως με την σύνδεση του ύψους της σύνταξης με τη συνολική περιουσιακή κατάσταση του ασφαλισμένου που επεξεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία, καθ υπόδειξιν της Τρόικας, ο χαρτοκουτάκιας  θα παίρνει μειωμένη σύνταξη γιατί… έχει σπίτι.
Το μοντέλο αυτό προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αντιμετωπίζονται πιο αυστηρά από το κράτος, καθώς θα θεωρείται ότι, λόγω ιδιοκατοίκησης ή ενοικίων, βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση έναντι άλλων. Έτσι, θα περιορίζεται η σύνταξή τους προκειμένου... να αντέξει το ασφαλιστικό σύστημα και να ανταποκριθεί στις ανάγκες όσων δεν έχουν ακίνητη ή κινητή περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...