Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει…. έχουμε…. τεράστια αύξηση αυτοκτονιών



Θα θέλαμε να ξέρουμε αυτοί οι γαμημένοι εντεταλμένοι κονδυλοφόροι που πανηγυρίζουν που βγήκαμε στην αγορά και θα δανιστούμε με.. 5%
σε στυλ  ΠΑΜΕ "ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ" ΣΤΑ 13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...ΜΕΤΑΞΥ 4.90 - 5.25% ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ (!) δεν κυκλοφορούν στους δρόμους; Δεν βλέπουν την τρομακτική αύξηση των άδειων καταστημάτων; Δεν βλέπουν την κατά 40% μείωση στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους;  Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ξεχάσει τον …σεφτέ;  Δεν ξέρουν ότι τελειώνει η ελληνική μικρομεσαία   αγορά  που ξέραμε; Μας έχουν γαμίσει με τα νούμερα τους, αλλά οι τσέπες όλων  είναι ..άδειες. Η ουσία είναι ότι κάθε χρόνο,  ο τζίρος στην αγορά πάει προς τα κάτω. Μέχρι πότε; Μέχρι να ξεχώσουν τα καλασνικωφ και όποιον πάρει ο χάρος.  

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιταχύνει την έξοδο στις αγορές…. έχει ξεκάθαρα προεκλογικό χαρακτήρα
Η αναδυόμενη Ελλάδα δεν πρέπει να πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές, δεν πρέπει να πανηγυρίζει για πλείστους λόγους παρ΄ ότι το βήμα εξόδου είναι σίγουρα θετική εξέλιξη.
1)Δεν πρέπει να πανηγυρίζει γιατί  πριν 2 χρόνια περίπου υπέστησαν ζημίες οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία περίπου 105 δισεκ. ευρώ.
Μόνο οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν ζημίες 42 δισεκ. ευρώ. μαζί με την επαναγορά.
2)Δεν πρέπει να πανηγυρίζει γιατί η Ελλάδα διαθέτει 321 δισεκ. ευρώ χρέους χωρίς την έκδοση του 5ετούς που θα προστεθεί στο χρέος και 245 δισεκ. διακρατικά δάνεια που θα πληρώνει η χώρα για 10ετίες αν ισχύει η φόρμουλα αναδιάρθρωσης – επιμήκυνσης.
3)Δεν πρέπει να πανηγυρίζει γιατί πρόσφατα καταστράφηκαν 12500 χιλιάδες ομολογιούχοι στην Ελλάδα, υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημία, καταστράφηκαν ενώ το πολιτικό σύστημα τους εμπαίζει.
Στο παρελθόν τους είπαν «ας πρόσεχαν» και σε λίγο καιρό θα τους πουν «είστε κορόιδα που δεν κατέχετε ελληνικό χρέος».
4)Δεν πρέπει να πανηγυρίζει γιατί η Ελλάδα δεν έχει βελτιώσει κανένα πρόδρομο δείκτη.
Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά και τα NPLs στο 32% επίσης σε ιστορικά υψηλά.
Βέβαια η βελτίωση μιας οικονομίας είναι ετεροχρονισμένη στην κοινωνία, τα οφέλη εμφανίζονται μετά 3 ή 4 τρίμηνα.
Οπότε στο τέλος του 2014 ή αρχές του 2015 μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής βελτίωση στην κοινωνία.
5)Δεν πρέπει να πανηγυρίζει γιατί οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 75 δισεκ. δηλαδή η ζημία της κοινωνίας ήταν 75 δισεκ. και τα κεφάλαια αυτά δεν μπορούν να αναπληρωθούν.
6)Δεν μπορεί να πανηγυρίζει γιατί η απόφαση για έξοδο στις αγορές μια ημέρα πριν την έλευση της Merkel  της Γερμανίδας Καγκελαρίου έχει ξεκάθαρα προεκλογικό χαρακτήρα.
Η υπόθεση Μπαλτάκου προκάλεσε την κοινή γνώμη και η κυβέρνηση μέσω του private placement επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός.
Βέβαια υπάρχουν και οφέλη σημειολογικά και πρακτικά που αναλύονται σε άλλο ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr
7)Δεν μπορεί να πανηγυρίζει γιατί να αναλογιστούμε ότι χρειάζεται να «ιδιωτικοποιήσει» 245 δισεκ. χρέους του διακρατικού δανεισμού δηλαδή να μετατρέψει το διακρατικό χρέος σε ιδιωτικό δανεισμό μέσω ομολόγων.
8)Δεν μπορεί να πανηγυρίζει για τις μεγάλες υπερπροσφορές γιατί η τελευταία έκδοση 10ετούς ελληνικού ομολόγου επί κυβέρνησης Καραμανλή ήταν τόσο επιτυχής…. που οι επενδυτές προσέφεραν 25 δισεκ. ευρώ για να αντληθούν τελικώς 5 δισεκ.
9)Δεν μπορούν όμως να εθελοτυφλούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς η έξοδος στις αγορές παρά την ξεκάθαρη προεκλογική της χροιά ήταν μια θετική ενέργεια.

www.bankingnews.gr


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΝΗ ... ΟΥΟΥΟΥΟΟΥ ....!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ . ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...