Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Mετά την… αποσυμπίεση.. ήρθε το ΣΔΟΕ



Ο ένας μάλιστα από αυτούς το παίζει και επαναστάτης. Πρόκειται για την οικογένεια Γιάννη Μπούτου, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα, έπειτα από διεξοδική έρευνα στη λίστα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη (λίστα Λαγκάρντ), ανακάλυψε ότι ο πρώην βουλευτής και διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μπούτος, και η σύζυγός του, είχαν αποκρύψει έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 το ποσό των 3.700.000 ευρώ, αν και ο λογαριασμός τους στη λίστα την εποχή που είχε υποκλαπεί (2007), ήταν μηδενικός.

Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις από τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, θα επιβαρύνουν τους κληρονόμους του ζεύγους Μπούτου.

Επίσης, οι φορολογικές αρχές αποκάλυψαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή στο γνωστό δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση (1.600.000 ευρώ) και στην ήδη προφυλακισμένη Αρετή Τσοχατζοπούλου (1.700.000 ευρώ).

Ας σημειωθεί ότι ο Φραγκίσκος Ραγκούσης διατυπώνει φιλικές προς τον αντιεξουσιαστικό χώρο απόψεις, υπερασπίζεται πρωταγωνιστές της ΝΔ, ενώ εσχάτως έχει κληθεί από την εισαγγελέα πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, για το αδίκημα της πρόσκλησης σε τέλεση κακουργήματος.

Η κλήση έγινε με αφορμή τη διακίνηση από το γραφείο του επίμαχου εγγράφου που χαρακτηρίζει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκουαντάναμο και καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των φυλακών.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν η αποσυμπίεση της κατάστασης -μέσω της συλλογής υπογραφών- και όχι η υποκίνηση των κρατουμένων σε στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...