Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ρεκόρ. 127 για τοκογλυφία στο Ηράκλειο .



Και κάποιοι εκατοντάδες άλλοι. που παραμένουν ασύλληπτοι.
Μόνο το κατηγορητήριο για τα συνολικά… 127 άτομα που συμμετείχαν σε δυο κυκλώματα τοκογλυφίας και εμπορίας ναρκωτικών στο Ηράκλειο, αριθμεί εκατοντάδες σελίδες στην ογκώδη διπλή δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών υπηρεσιών! Όμως, συνελήφθησαν επτά Έλληνες και τρεις Αλβανοί ηλικίας από 21 έως 29 χρόνων οι οποίοι είναι μέλη και των δυο συμμοριών, ενώ τα υπόλοιπα 117 άτομα παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες.
Για την πρώτη οργάνωση συνελήφθησαν πέντε Έλληνες ηλικίας 23, 29, 21, 23 και 26 χρόνων με «εγκέφαλο» τον 23χρονο. Οι δράστες εντόπιζαν υπερχρεωμένους πολίτες και τους έδιναν «δάνεια» με πολύ υψηλά επιτόκια, τα οποία έφταναν στο 50% επί του αρχικού κεφαλαίου. Στη συνέχεια, ο 23χρονος εκβίαζε τους δανειολήπτες με απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα αν δεν πλήρωνα τις οφειλές και αγόραζε οχήματα για να νομιμοποιήσει τα παράνομα έσοδα. Ως τώρα, οι τοκογλύφοι φέρονται να έχουν αποσπάσει συνολικά 13.200 ευρώ με δάνεια που έφθαναν μόλις τα 3.000 ευρώ, ενώ δεχόντουσαν ως ενέχυρο ακόμη και αντικείμενα μεγάλης αξίας ή ακίνητα των θυμάτων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, εκβίαση, τοκογλυφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Παράλληλα με την τοκογλυφία, τα μέλη της οργάνωσης υπό την καθοδήγηση του 23χρονου, διακινούσαν και ναρκωτικά (κοκαΐνη και κάνναβη) στην πόλη του Ηρακλείου όπου προμήθευαν 0,5 του γραμμαρίου κοκαΐνης έναντι 50 ευρώ. Για τη δεύτερη οργάνωση, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 28 και 26 χρόνων, ο πρώτος από τους οποίους είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και δύο Αλβανοί ηλικίας 37 και 26 χρόνων, ενώ συνελήφθη ως συνεργός ακόμη ένας 24χρονος Αλβανός.
Τον τελευταίο μήνα είχαν διακινήσει τουλάχιστον 130 γραμμάρια κοκαΐνης και δυο κιλά και 100 γραμμάρια κάνναβης. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και καταστήματα, κατασχέθηκαν συνολικά 25.665 ευρώ, μια επιταγή ύψους 4.000 ευρώ, πλήθος τραπεζικών εγγράφων, 41,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 27,5 γραμμάρια κάνναβης, πέντε οχήματα, δύο ζυγαριές ακριβείας, μια βαλλίστρα με 14 βέλη, μια σιδερογροθιά και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και πλήθος κινητών και καρτών SIM. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Πηγή: www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...