Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σαν τον ….”σκύλο στο αμπέλι” πήγε ο Φυντανίδης;



Να μιλήσουν οι γιατροί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, όχι σαν συντεχνία, αλλά ως πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη.  
Πραγματικά θα ήθελα να μην μάθω όσα έμαθα για τον θάνατο του μεγάλου δημοσιογράφου και φίλου μου Σεραφείμ Φυντανίδη. Αλλά κάτι με έτρωγε και άρχισα να ρωτάω.
Το συμπέρασμα αυτών που έμαθα είναι ότι ο Σεράφος «έφυγε» από ιατρικό λάθος και δυστυχώς πρέπει να παρέμβει η εισαγγελία.
Ο Σεραφείμ έπαθε καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε Ευρωκλινική, όπου του τοποθέτησαν stent , και αμέσως μετά είπαν στους συγγενείς να τον μεταφέρουν άρον – άρον στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, γιατί η καρδιά του παρουσίαζε και άλλα προβλήματα. 

Ποια, άραγε, ήταν τα προβλήματα που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο ιδιωτικό νοσοκομείο;
Πηγή μέσα από το χειρουργείο της Ευρωκλινικής μου είπε ότι κατά την τοποθέτηση του stent οι χειρουργοί τρύπησαν κατά λάθος την αορτή και έστειλαν τον ασθενή στη καρδιολογική κλινική του Ιπποκράτειου για να ξεφορτωθούν το πρόβλημα.
Στο Ιπποκράτειο προχώρησαν αμέσως σε δεκάωρη εγχείρηση καρδιάς και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την ακατάσχετη αιμορραγία. Μετά από δέκα ώρες πίστεψαν ότι έκαν το θαύμα. Είπαν στους συγγενείς ότι «όλα πήγαν καλά» και σε λίγο άρχισε πάλι να αιμορραγεί ενώ ήταν σε καταστολή. Και ο Σεραφείμ τους έφυγε γιατί κάποιος γιατρός έκανε σφάλμα.
Το spirospero ερευνά το θέμα και θα δώσει συνέχεια, αν εν τω μεταξύ δεν παρέμβουν οι αρμόδιοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...