Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ακόμη να τους βγάλουν από το πλωτό φέρετρο.



Συνεχίζετε λένε η επιχείρηση διάσωσης του πλοίο Norman Atlantic, όπου ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής και εγκλώβισε εκατοντάδες επιβάτες, αν και έχουν περάσει δώδεκα ώρες.
 Όσο ο χρόνος περνά τόσο περισσότερο αυξάνεται η αγωνία για τη διάσωση των 328 επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο Norman Atlantic στο γκαράζ του οποίου ξέσπασε τα ξημερώματα φωτιά, η οποία γρήγορα επεκτάθηκε.
Όταν έχουν περάσει τόσες ώρες και ακόμη να τους διασώσουν σε μία ….λιμνοθάλασσα, καταλαβαίνουμε τι θα γινόταν εάν ήταν στο κέντρο της μεσογείου. Οι άνθρωποι είναι για κλάματα.
 Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 140 άνθρωποι. 40 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 14 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.
Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας οκτώ από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες.
Λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής, δόθηκε το “πράσινο φως” σε δυο ελληνικά Super Puma να μετάσχουν στην επιχείρησης διάσωσης. Ήδη το ένα από αυτά απομάκρυνε από το φλεγόμενο πλοίο έξι επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους και τέσσερα παιδιά.
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας τη λίστα των επιβατών του φλεγόμενου «Νorman Αtlantic».
Τρεις οδηγοί από δύο μεταφορικές εταιρείες της Ζακύνθου, βρίσκονται στο πλοίο και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιδιοκτήτη μίας εκ των δύο εταιρειών είναι «όλοι καλά στην υγεία τους και περιμένουν να διασωθούν», ενώ όπως επισήμανε τις τελευταίες ώρες είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους.
Οι δύο από τους τρεις οδηγούς είναι ζακυνθινής καταγωγής και ο ένας είναι αλλοδαπός, ενώ όσον αφορά το φορτίο των φορτηγών, όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτό ήταν λάδι που προοριζόταν για την Ιταλία.

Διαβάστε εδώ τα ονόματα των επιβατών!




Εμείς το έχουμε ξαναγράψει .Αυτά τα κλειστού τύπου είναι κυριολεκτικά πλωτά φέρετρα, αφού για κερδοσκοπικούς λόγους  και… εξοικονόμηση χώρου για αυτοκίνητα δεν έχουν πλαϊνές πόρτες εξόδου στο ύψος περίπου της θαλάσσης. Αποτέλεσμα; Eαν πάρει φωτιά το γκαράζ από που είναι και η μόνη έξοδος, όλοι περιμένουν τις βάρκες να πέσουν …από τα τριάντα μέτρα, η να πέσουν οι ίδιοι με μοιραία αποτελέσματα για όσους δεν ξέρουν καλό …μακροβούτι . Το πώς θα πέσουν από τόσο ύψος τα παιδιά και οι γέροι ; Αυτοί είναι ξεγραμμένοι από χέρι.
Άσε που τις γιορτές πολλά ταξιδεύουν με υπεράριθμους επιβάτες και τα σωστικά δεν φτάνουν για πιπέρι.  






Τα άθλια παπαγαλάκια του Mega την λένε σε επιβάτη του πλοίου που καίγεται, γιατί τόλμησαν να τους θίξουν  τον Υπουργό!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...