Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Bαλυράκης: "Έτσι έδινε τις μίζες η Siemens "





Ο Βαλυράκης αποκάλυψε  τον τρόπο δράσης της γερμανικής εταιρείας, κάνοντας λόγο για εγκληματική οργάνωση. Δείτε το βιντεο.
"Στο εσωτερικό της Siemens αποδείχθηκε ότι είχε διαμορφωθεί ιδιαίτερη οργανωτική δομή από ανώτατα στελέχη της που ενεργούσαν από κοινού ως εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα, που αποσκοπούσαν αφενός στην εξασφάλιση μαύρου χρήματος και αφετέρου στη διοχέτευση του, χωρίς ίχνη για παράνομες ωφέλιμες- κατά τη Siemens -πληρωμές. Οι υπάλληλοι αυτοί της Siemens φαίνεται ότι διέπρατταν συστηματικά δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων, υπηρεσιακών και πολιτικών στελεχών, στο σύνολο των δομών του ελληνικού κράτους", είπε. "Η εξεταστική απέδειξε ότι η Siemens υπερτιμολογούσε τις συμβάσεις της και αύξανε το κόστος των συμβάσεων κατά 10%. Παρήγαγε έτσι 8% χρήμα για να δωροδοκεί υπηρεσιακούς παράγοντες και 2% για να χρηματοδοτεί κόμματα και μέλη των κυβερνήσεων". "Η αίσθησή μας ήταν ότι η Siemens  απολάμβανε μιας ιδιότυπης ασυλίας από όλο το σύστημα" κατήγγειλε ο Σήφης Βαλυράκης και όπως σημείωσε η βουλή σε δύο συνεδριάσεις της τότε δεν είχε δώσει το "πράσινο φως" για να προχωρήσει η διαδικασία περαιτέρω, μετά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής.

"Δεν έδωσε ψήφο για περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου, ούτε καν αξιολόγηση του κατατεθέντος  πορίσματος από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, όπως πρότεινε ομόφωνα η επιτροπή.  Ακόμα και η πρόταση για δικαστική αξιολόγηση απερρίφθη... Το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του και νομίζω ότι αυτό θα μας καταδιώκει μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τι έχει συμβεί με αυτή την υπόθεση".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...