Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Στην φυλακή κολλητός του …Μαρινάκη.



Τον δρόμο προς τη φυλακή πήρε ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού, για την πολυσυζητημένη υπόθεση με τους δύο τόνους ηρωίνης που μεταφέρθηκαν με το πλοίο «NOOR 1» από τον περσικό κόλπο στην Ελευσίνα.

Ο στενός φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την πολύωρη απολογία του στην 
ανακρίτρια Πειραιώς ως φυσικός αυτουργός. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στις δικαστικές αρχές, σημειώθηκε επεισόδιο με πρωταγωνιστές μπραβους και έναν εικονολήπτη, ο οποίος προπηλακίστηκε στην προσπάθειά του να καταγράψει τα πλάνα. 
Αρχικά ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει για την υπόθεση ως μάρτυρας. Αργότερα όμως μετατράπηκε σε κατηγορούμενος μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσαν άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιαννουσάκης ήταν το πρόσωπο το οποίο κατονόμασε τον Α. Κοτσώνη ως εμπλεκόμενο στη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι κ. Κοτσώνης στο παρελθόν είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση με χειροβομβίδα σε έκθεση αυτοκινήτων που διατηρούσε στο Παλαιό Φάληρο. Παράλληλα, τη Δευτέρα, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ ο εφοπλιστής Παναγιώτης Φάρος στον οποίο ανήκε το πλοίο «NOOR 1». Η αποκάλυψη της υπόθεσης ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου του 2014 με την εύρεση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης στην περίφημη βίλα της Φιλοθέης και ακολούθησε ο εντοπισμός ενός ακόμη τόνου ναρκωτικών σε αποθήκη του Κορωπίου και στο αγκυροβολημένο «NΟΟR 1». Η συνολική ποσότητα της ηρωίνης που έχει εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. από τη βίλα της Φιλοθέης, το πλοίο και τις αποθήκες στο Κορωπί ανέρχεται σε δύο τόνους και εκατόν είκοσι κιλά (2,120 kgr). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 26 άτομα, μεταξύ αυτών ο επιχειρηματίας Ε. Γιαννουσάκης, η πρώην σύζυγός του Τ. Σταματιάδη, κόρη εφοπλιστή, Τούρκοι και Ινδοί υπήκοοι, αλλά και ακόμη δύο Έλληνες.
Το πλοίο ανήκει στην «KLIK SHIPMANAGEMENT - ATHENS, GREECE» και «βαπτίστηκε» πέντε φορές. Συγκεκριμένα, έφερε το όνομα «KYTHNOS» μέχρι τον Ιούλιο του 2012, την ονομασία «ENVI II» έως τον Δεκέμβριο του 2003, ενώ νωρίτερα έπλεε στα πελάγη ως «KORI» και «AKORI».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...