Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο θρασύς λήσταρχος.



Υπάλληλος δημοσίου οργανισμού που συνελήφθη το 2010 για ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ρόδου, καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη, όμως για πέντε χρόνια έπαιρνε κανονικά το 50% του μισθού του. 
Την υπόθεση, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, αποκάλυψε κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. 
Όλα ξεκίνησαν το 2003, όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως οδηγός. Εφτά χρόνια αργότερα πήρε άδεια, αλλά δεν εμφανίστηκε όταν αυτή έληξε.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικοινώνησε με τον πατέρα του υπαλλήλου ο οποίος ενημέρωσε ότι ο γιος του κρατείται με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα, ενώ ακολούθως ο Οργανισμός επικοινώνησε με την εισαγγελία και ενημερώθηκε ότι στον υπάλληλό του, έχει ασκήθηκε δίωξη.  Ακολούθως ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία, συνεχίζοντας να λαμβάνει το 50% του μισθού του. 
Το 2011 το δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης επτά ετών και του αφαίρεσε τα πολιτικά του δικαιώματα για τρία χρόνια. Μετά την κατάθεση έφεσης ο υπάλληλος αποφυλακίστηκε αναμένοντας τη δίκη σε δεύτερο βαθμό και ζήτησε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επανέλθει στο πόστο του. Η νομική υπηρεσία του Οργανισμού αποφάσισε να παραμείνει σε αργία ο υπάλληλος, κάτι που σήμαινε ότι εξακολουθούσε να λαμβάνει το 50% του μισθού του, χωρίς, όλο αυτό το διάστημα να κινηθεί εναντίον του καμία πειθαρχική διαδικασία και να σταματήσει να του καταβάλλεται το ποσό αυτό μηνιαίως... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...