Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η Καμόρα λειτουργεί ?



Διαβάστε παρακάτω  ένα τμήμα των  απίστευτων διαλόγων μεταξύ ανωτέρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτών που συνεργάζονται με δουλεμπόρους και οι οποίοι ανάμεσα στα άλλα φέρεται να έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν την τύχη του υπουργού κ. Γιάννη Πανούση αλλά και να κατευθύνουν τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι διάλογοι αυτοί περιλαμβάνονται σε διαβιβαστικό έκτασης περίπου 90 σελίδων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ασχολήθηκε τους τελευταίους με τις σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ με κυκλώματα διακινητών λαθρομεταναστών. Σε αυτό προσδιορίζονται οι ευθύνες τουλάχιστον πέντε αξιωματούχων.

Ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε στην εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου, με δικαστικούς λειτουργούς να μιλούν για «άκρως σοβαρή υπόθεση» ενώ την ίδια ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των λογαριασμών των αξιωματούχων, όπως έχει ζητηθεί.

Υψηλές πολιτικές προσβάσεις

Εκείνο που θεωρείται εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι στους διαλόγους αυτούς οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν υψηλές πολιτικές προσβάσεις αλλά μιλούν και για παρεμβάσεις στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Μάρτιο οι οποίες πράγματι υλοποιήθηκαν! Το ίδιο κύκλωμα εμφανίζεται παράλληλα να επιχειρεί την απομάκρυνση στελεχών των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Λόγω της σοβαρότητας των στοιχείων ήδη έχει ζητήσει σχετική έκτακτη ενημέρωση ο κ. Πανούσης, ο οποίος αναφέρεται σε «πρακτικές που ξεπερνούν το οργανωμένο έγκλημα και φτάνουν στη συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης». Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

Ενδεικτικό του «μηχανισμού διαφθοράς» που είχε στηθεί είναι ότι σε διάλογο που είχε στις 3 Μαρτίου 2015 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών -κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων- με έναν ιδιώτη, απεσταλμένο ανωτάτου αξιωματικού της λεωφόρου Κατεχάκη, ήταν η «διευθέτηση» των εν εξελίξει κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. Όπως λένε, «πρέπει να απομακρυνθεί ο Φ. από προϊστάμενος Αλλοδαπών, να φύγει ένας υποδιευθυντής, να αναλάβει ο Γρ... Να φύγουν δύο άτομα που είναι κοντά στον υπουργό και μιλάει μαζί τους».

Σημειώνεται ότι στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που ακολούθησαν πράγματι απομακρύνθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ο προαναφερόμενος αξιωματικός και πήγε στη θέση του ο μνημονευόμενος αντικαταστάτης του. Καθ' ότι, όπως πίστευαν πιθανόν τα μέλη του κυκλώματος, θα μπορούσαν μελλοντικά να έχουν τον εν λόγω αξιωματικό «υποχείριό» τους. Ο αξιωματικός με θητεία στην Αντιτρομοκρατική που ήταν προϊστάμενος στο Αλλοδαπών σε κατάθεση που έδωσε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που δεχόταν για να προστατεύσει τον εν λόγω αξιωματικό, υφιστάμενό του στο Αλλοδαπών, που ακούγεται σε συνομιλίες να επιδιώκει την εκδίωξή του.

Η «αχίλλειος πτέρνα» των επίορκων

Τέλος, εξίσου εντυπωσιακή είναι η στιχομυθία των ίδιων εμπλεκομένων για να υπάρξει παρέμβαση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που φαινόταν να στέκεται εμπόδιο στις έρευνες τους. Όπως λένε, «ξέρεις ποια είναι η "αχίλλειος πτέρνα μας"; Πρέπει να τεθεί το θέμα στον υπουργό; Δεν είναι καλό για εμάς. Όμως έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο "ψηλός" (σ.σ. το ίδιο ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.) και θα το καθαρίσει το θέμα».

Σημαντική έρευνα για καταγγελλόμενες παρόμοιες σχέσεις ανώτατου αξιωματικού του Λιμενικού με δουλεμπόρους και λαθρεμπορικά κυκλώματα πραγματοποιεί η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Πηγή "Το Βήμα"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Της πουτανας το καγκελο.Απο που να αρχισει κανεις σ'αυτη τη χωρα?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...